Šport > Nogomet
4 ogledov

Mourinho: "Samo ne Chelsea ali Inter"

Jose Mourinho bo sledil usodi Cristiana Ronalda. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Trener Reala José Mourinho, ki je kraljevi klub prvič po letu 2004 popeljal v četrtfinale Lige prvakov, si tam nikakor ne želi obračuna s svojimi prijatelji iz Londona ali Milana. "Na pravi poti smo," meni.

"Rad bi se izognil Chelseaju in Interju, saj je čustveno naporno igrati proti prijateljem," je pred petkovim žrebom četrtfinala Lige prvakov dejal trener Reala José Mourinho: "Če bomo igrali proti njim, bo to profesionalno. Pozabiti bom moral, da gre za 'moje' ljudi."

"Schalke bi bil dobra izbira. Raul bi se vrnil domov. Barcelone si ta trenutek ne želim, ker menim, da je najmočnejši tekmec," je dejal Cristiano Ronaldo in priznal, da se mu je odsotnost z igrišč zaradi poškodbe poznala: "Igral sem nekje na 70, 80 odstotkih."

"Ne želim delati prevelike drame iz uvrstitve v četrtfinale. Real je prevelik klub, da ne bi bil tam. Na pravi poti smo. Naslovi bodo prišli. Če ne to, pa naslednjo sezono. Delam, dajem vse od sebe, srečen sem in mislim, da igralci to čutijo," je dodal Mourinho, potem ko je Real popeljal v četrtfinale Lige prvakov prvič po letu 2004, kraljevi klub pa je elitno tekmovanje nazadnje osvojil dve leti prej. Lyon je sicer veljal za nadvse žilavega tekmeca in Realovega rablja, saj ga beli balet ni zmogel premagati na sedmih prejšnjih evropskih preizkušnjah.

"Imeli smo občutek, da lahko kaj storimo proti Realu, a nato se je zgodil drugi gol in tekma je bila za nas končana. Bravo Realu, napredovanje si je zaslužil!" je bil do Reala realen trener Lyona Claude Puel.

Ancelotti: "Ni nam bilo treba zadeti"
“Ker smo na prvi tekmi slavili z 2:0, nam v Kopenhagnu sploh ni bilo treba zadeti. Vseeno smo imeli za to veliko priložnosti in mislim, da smo igrali dobro. Imeli smo 24 strelov in ne vem, kako bi lahko streljali večkrat," je po remiju brez golov v danski prestolnici za televizijo ITV dejal trener še enega novopečenega četrtfinalista Chelseaja Carlo Ancelotti, ki se je dotaknil tudi vprašanja, zakaj sta Salomon Kalou in Fernando Torres začela na klopi: "Oba sta fantastična igralca. Vsi napadalci so zdravi in sam se bom odločil, kdo bo nastopil. Na zadnji tekmi z Blackpoolom je Kalou odigral pomembno vlogo, na prejšnji tekmi s Kopenhagnom pa je dva zadetka zabil Anelka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.