Šport > Nogomet
12 ogledov

Mourinho se izgovarja na slabo znanje angleščine

Jose Mourinho EPA
Trener Chelseaja Jose Mourinho se je neuspešno pritožil na kazen skoraj 70.000 evrov in pogojno kazen prepovedi opravljanja dela na eni tekmi zaradi kritiziranja sodnikov.

Sloviti portugalski nogometni trener Jose Mourinho bo moral plačati kazen v višini 50.000 funtov (68.274 evrov), ki mu jo je zaradi kritik na račun sodnika izrekla angleška nogometna zveza FA. Veliki Portugalec na klopi Chelseaja se je pritožil, a s pritožbo ni bil uspešen.

Trener londonskega nogometnega velikana si je kazen prislužil zaradi kritiziranja sodnikov po tekmi s Southamptonom 3. oktobra. Tekmo je njegova ekipa izgubila z 1:3, po njej pa je Mourinho o sodniku Robertu Madleyju dejal, da si ni upal zapiskati najstrožje kazni za njegovo ekipo in da je sodnike strah, da bi karkoli dosodili v korist Londončanov.

Ob denarni kazni so Portugalcu izrekli tudi pogojno kazen, prepoved opravljanja dela na eni tekmi pa bo obveljala, če bo nogometni strateg v naslednjih 12 mesecih poskrbel še za kakšno podobno nešportno kršitev pravil.

Le narobe so ga razumeli, ker angleščina ni njegov materni jezik

Mourinho se sicer ni udeležil obravnave pritožbe, spisal je le pisno obrazložitev, v kateri ni zanikal izgovorjenega komentarja, a je zavrnil, da bi s svojimi besedami izpodbijal verodostojnost sodnika Madleyja, češ da so ga narobe razumeli, kajti angleščina ni njegov materni jezik in zato ni tako vešč sporazumevanja v jeziku, v katerem je pisal Shakespeare.

"Njegova angleščina je zelo sofisticirana, kar dokazuje tudi v svojih intervjujih v angleščini, tako da to ni moglo kakorkoli vplivati na našo odločitev. Upoštevali smo tudi predkaznovanost, kar pa ga prav v ničemer ni odvrnilo od te zadnje veliko hujše kršitve. Zadeva je v celoti v njegovih rokah, vse kar mora storiti, je, da se v naslednjih 12 mesecih vzdrži nadaljnje kršitve s svojimi komentarji in kazen bo v celoti odpravljena," je sklenil tričlanski senat.

Mourinho je med nominiranci za najboljšega trenerja leta v izboru Mednarodne nogometne zveze Fifa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.