Šport > Nogomet
11 ogledov

Mourinho "sesul" Redknappa med javljanjem v živo

Mourinho Chelsea Fulham Premier League studio javljanje pogovor Redknapp Youtube
Joséju Mourinhu je moč očitati veliko reči, toda tega, da (skoraj) vedno govori brez zadržkov, prav gotovo ne. Portugalec je po sobotni zmagi Chelseaja proti Fulhamu "uničil" strokovnjaka v studiu.

Resen obraz Joséja Mourinha je med javljanjem v živo za Sky Sports napovedoval težave, težave pa so angleški kolegi tudi dobili. Mourinho je le nekaj minut prej s Chelseajem slavil na mestnem obračunu s Fulhamom, a ga tudi veselje po zmagi ni ustavilo pred tem, da ne bi proti studiu izstrelil nekaj ostrih puščic.

Tudi pri Sky Sports so se namreč pred tekmo podobno kot večina navijačev modrih spraševali, zakaj Juan Mata v novi sezoni praktično ne igra, Mourinho pa jim je v dolgem monologu brez dlake na jeziku to (znova) tudi povedal.

"Mora se prilagoditi"

"Čestitke, José, gotovo ste zelo zadovoljni z razvojem Oscarja, tudi danes je bil igralec tekme ..." je Mourinha pozdravil eden izmed dveh strokovnjakov (drugi je bil Ruud Gullit) v studiu, nekdanji član Liverpoola Jamie Redknapp

"Ja, sem, slišim pa tudi, da imajo mnogi, vključno z vami, zelo radi (Juana) Mato in menijo, da bi moral biti na tem položaju. Menim, da si v evoluciji svojega moštva želim, da bi Oscar in Mata igrala skupaj. To si želim. Ampak, da se bo to zgodilo, se bo moral prilagoditi na določen način igre, saj ne nameravam spreminjati položaja Oscarju," je začel Mourinho.

"Vi ste plačani za mnenje"

"On je številka deset, ki nam daje kreativnost, a je ob istem času tudi tekač, ko si želimo pritiskati na zadnjo vrsto. Sposoben je pritiskati celo na dva zadnja zvezna igralca, tokrat recimo na (Steva) Sidwella in (Scotta) Parkerja, med katerima je bilo 15-20 metrov. Zato imamo svoje ideje in se jih držimo. Vi ste plačani za to, da imate mnenje, jaz se plačan za to, da svoje ideje prenesem v prakso."

Mourinha je povezovalec programa nato prekinil, a ne za dolgo. "Mislim, da ste zelo dobri, ampak trener Chelseaja je José Mourinho, ne Jamie Redknapp. Pred tekmo sem za sprostitev užival v vaših statističnih podatkih in primerjavah med Oscarjem in Juanom v lanski sezoni, ampak ne morete primerjati igralca, ki je številka deset, in igralca, ki igra na krilu in ves čas lovi bočnega branilca," je še pribil Mourinho in takoj zavladal na medmrežju, kjer so si angleški spremljevalci nogometa enotni v tem, da so z užitkom gledali, kako je Portugalec "uničil" po njihovem mnenju velikokrat nadležnega Redknappa.

Za konec še po Gullitu

Portugalec ni ostal dolžan niti Gullitu, ki se ga je lotil na novinarski konferenci po tekmi. Gullit je v studiu namreč dejal, da Mata morda ne igra zaradi osebnih zamer, ki jih nekdanji trener Porta, Interja in Real Madrida morda goji do Španca.

"On je drugačne vrste strokovnjak, ker je bil trener. Mislim, da zaradi tega, kar je storil v zadnjih letih, ne bi smel biti najbolj ponosen trener. Ne želim komentirati," je bil oster Mourinho.

Komentarjev 1
  • marjan 13:29 22.september 2013.

    Ja novinar, brez dvoma ga je sesul, tako da si še zdaj ni opomogel.