Šport > Nogomet
34 ogledov

Mourinho tolaži AVB: ''Ni konec sveta''

(Tottenham - Chelsea) Mourinho Villas Boas Reuters
Portugalski strateg José Mourinho je svojemu nekdanjemu učencu, kasneje pa nasprotniku, Andréju Villas-Boasu zaželel vesele praznike in ga opomnil, da je jutri nov dan.

Nekdanji trener Tottenhama André Villas-Boas je po ligaškem porazu proti Liverpoolu (0:5) izgubil službo na White Hart Lanu, kjer je nasledil Harryja Redknappa.

Nekdanji pomočnik Joséja Mourinha je na trenerski stolček Tottenhama sedel julija 2012, po nekaterih navedbah pa naj bi ga spodnesel slab odnos s predsednikom kluba Danielom Levyjem. Villas-Boas je potem, ko je ostal brez službe, prejel klic svojega nekdanjega sodelavca.

''V zadnjih šestih mesecih sem se trikrat pogovarjal z Andréjem. Enkrat na sestanku trenerjev na začetku sezone, enkrat na tekmi med Tottenhamom in Chelseajem in enkrat pred nekaj dnevi. Nisva se pogovarjala o odpovedi. Rekel sem mu: 'ni konec sveta. Jutri je nov dan in nova služba bo prišla. Vesel božič.' Nisva govorila o njegovem primeru, saj samo ljudje znotraj vedo, kaj se je zgodilo,'' je povedal Mourinho.

Nepredvidljivost modernega nogometa

Portugalec sočustvuje s svojim rojakom, ki je nekaj mesecev preživel tudi na klopi Chelseaja, največje uspehe pa je nanizal s portugalskim Portom, kjer je osvojil trojček. Mourinho meni, da bi moral predsednik Tottenhama izkazati podporo svojemu trenerju. ''V nogometu me nič ne more presenetiti. Lahko se zgodi prav vse. Ko so mu ponudili štiri, petletno pogodbo, so to naredili zato, ker so mu zaupali. Mislim, da zaradi nekaj slabih rezultatov ne bi smeli takoj zamenjati trenerja. A vsak primer je primer zase. Ne vem, kaj se je dogajalo,'' je sklenil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.