Šport > Nogomet
14 ogledov

Mourinho vzel stvari v svoje roke

jose mourinho EPA
Portugalski strateg José Mourinho je potrdil, da bo v roku dveh mesecev znova opravljal trenerski poklic.

José Mourinho je v prestolnici Mehike vodil ekipo legend, za katero sta zaigrala tudi Ronaldihno in Luis Figo, ki se je pomerila z zvezdniško zasedbo Mehike.

jose mourinho louis van gaal | Avtor: EPA EPA
Veliki favorit za zamenjavo trenerja Manchester Uniteda Louisa van Gaala je potrdil, da se vrača v trenerske vode, vendar ni želel izdati, če bo prihodnje leto res vodil rdeče vrage.

''Seveda ga pogrešam,'' je na vprašanje o vrnitvi na trenerski stolček odvrnil samooklicani ''Edini''. ''Julija se vračam. Zdaj je maj. Od maja do julija ni veliko. Še naprej bom užival življenje, toda julija bom nazaj,'' je povedal Mourinho in dodal, da bo pogodbo z novim klubom podpisal do 30. junija.

Van Gaal ima pogodbo z Unitedom sklenjeno do leta 2017, rezultati v letošnji sezoni pa ne govorijo v njegov prid. Rdeči vragi so imeli po remiju Manchester Cityja in Arsenala lepo priložnost, da si z dvema zaporednima zmagama zagotovijo nastop v dodatnih kvalifikacijah za Ligo prvakov, vendar je žarek upanja ugasnil že na obračunu z West Hamom, ki je zmagal s 3:2.

United, ki je na lestvici uvrščen na četrto mesto, ima tako pred tekmami zadnjega kroga dve točki zaostanka za mestnim tekmecem.

Mourinho je moral na tekmi priznati premoč mehiški izbrani vrsti, kar pa ni bila posledica pomanjkanja truda, še posebej ne njegovega, saj je v enem izmed napadov kar sam prevzel obrambne naloge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.