Šport > Nogomet
11 ogledov

Mourinho za 40 milijonov v Real

1/32
Žurnal24 main
Po poročanju španskih medijev naj bi bil Jose Mourinho že dogovorjen z Realom, in sicer za štiriletno sodelovanje. Seveda ne za drobiž, ampak za 10 milijonov evrov na sezono.

"Forza, Inter, forza, Mourinho, ne pustite oditi številke ena,“ so vzklikali navijači, namigujoč na morebitni odhod Joseja Mourinha v Real, s katerim, kot je dejal, se še ni pogovarjal, vendar odhod vseskozi omenja med vrsticami. Interjev strateg – na San Siro ga ni bilo – je postal šele tretji trener, ki je osvojil naslov z dvema različnima kluboma. Več o sprejemu v galeriji..

Z osvojenim že drugim naslovom zmagovalcev lige prvakov je Joseju Mourinhu zrasla cena na nogometnem trgu. Portugalski trener milanskega Interja je takoj po sinočnjem finalnem obračunu omenil, da si želi k Realu. Španski mediji pa so že poročali, da bo Mourinho podpisal štiriletno pogodbo z Realom v vrednosti 10 milijonov evrov letno.

Časnik AS je demantiral portugalskega trenerja, da pogovorov z novim delodajalcem sploh še ni začel. Portugalec je tako že v petek, torej dan pred finalom Lige prvakov, v katerem je Inter z 2:0 premagal Bayern, s predsednikom Reala Florentinom Perezom prišel do dogovora. O novem trenerju Reala je pisala tudi Marca, oba časnika pa navajata, da bo Mourinho prišel na Realovo trenersko klop s štiriletno pogodbo, ki bi mu vsako leto prinesla deset milijonov evrov. Španski mediji napovedujejo tudi, da bo Mourinho iz Interja pripeljal še igralca Brazilca Maicona in Argentinca Diega Milita, ki je zabil oba gola na tekmi proti Bayernu.

Poleg dvakratnega strelca Milita, čigar prihodnost pri Interju je vprašljiva, je bil v središču pozornosti tudi Wesley Sneijder, ki se je vrnil na Santiago Bernabeu, kjer je igral še v lanski sezoni, Real pa se mu je (pre)lahko odrekel "Nisem se vrnil, da bi se maščeval. Takšne stvari imajo lahko nasprotni učinek,“ je dejal Nizozemec: "Priznam, da nisem pričakoval, da bomo z Interjem osvojili tri naslove.“

Glede odhoda trenerja Joseja Mourinha je dejal: "On je arhitekt, zgradil je našo igro. Izgubili bomo graditelja moštva.“ Samo po sebi se je ponujalo vprašanje, ali bo Sneijder Mourinhu sledil v Real: "Inter me ne bo pustil. Mourinho me je pripeljal v Milano, za vrnitev v Real pa je še prezgodaj.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.