Šport > Nogomet
27 ogledov

Mourinhova prva postava

Mourinhu v španskih časnikih že sestavljajo prvo enajsterico. Kaj si o njej misl
1/15
Žurnal24 main
Medtem, ko José Mourinho uradno še ni postal trener Reala Madrida, se v časopisih že pojavljajo ugibanja, kako bo izgledala njegova idealna enajsterica. Postanite "Mou" in sestavite svojih enajst!
Prvo postavo in okrepitve Reala v sezoni 2010/11 si poglejte v dodani GALERIJI.

"Kako bo izgledal Moujev Madrid?" se sprašujejo v sobotni izdaji madridskega športnega časnika Marca in predstavljajo najverjetnejšo prvo postavo Joséja Mourinha s katero se bo z Realom Madridom skušal zoperstaviti že dve sezoni zapored nepremagljivi Barceloni. "Mourinho je strateg. Najprej in pred vsem misli na kontroliranje situacije. Če pravite, da je Portugalec le obrambni trener pa ga ne poznate," še dodajo.

V Portu je bila igra v nogah Deca in pri Chelseaju je s svojimi valovi napadov resno ogrozil Evropo. V Madridu bo ekipa dobila spet nek drug pečat.
Delfín Melero, novinar Marce

Prav zaradi njegovega sloga igre, za katerega torej lahko zaključimo da "ni obramben", bo veliko več poudarka na obeh bočnih branilcih. To verjetno pomeni konec za napadalne izlete Sergia Ramosa, saj se bo nekdanji branilec Seville preselil na mesto štoperja. Velika želja Mourinha sta tako njegov dosedanji ljubljenec pri Interju, fantastični Brazilec Maicon, ali eden najbolj zaželjenih Evropejcev na tem položaju Srb Aleksandar Kolarov (Lazio).

"Mourinho prilagaja svoj slog igre. Pri Interju je proti Barçi igral kakor je pač igral, ker je situacija to zahtevala," nadaljujejo pri Marci. "V Portu je bila igra v nogah Deca in pri Chelseaju je s svojimi valovi napadov resno ogrozil Evropo. V Madridu bo ekipa dobila spet nek drug pečat." Preselimo se torej v zvezno vrsto, kjer Xabi Alonso v "strojnici" ekipe nujno potrebuje pomoč. Mourinho je oči vrgel na Javija Martíneza in Danieleja De Rossija

Spremembe se obetajo tudi v zadnji tretjini igrišča, ki jo bosta po vsej verjetnosti osvežila Jesus Navas ali Angel Di María. Prav zaradi tega pri Marci menijo, da bo igra novega Reala spominjala na Mourinhov Chelsea, ki je igral zelo široko. Tu bo moral veliko postoriti Cristiano Ronaldo, medtem ko naj bi bil Kaká nekakšen Wesley Sneijder Interja, Gonzalo Higuaín pa klasična "devetka" v slogu Diega Milita. Kdo v teh dneh ne bi bil Mourinho ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.