Šport > Nogomet
25 ogledov

Mourinhovi zapiski pricurljali v javnost

Jose svojo prihodnost povezuje z Anglijo ali Italijo. (Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
José Mourinho je po zmagi nad Herculesom (3:1) v prvenstvu zapustil klop. Toda na tleh je pustil svoje raztrgane zapiske, ki so jih posneli španski mediji. V njih so matematični računi, taktična postavitev ...

Vse, kar ste si že od nekdaj želeli vedeti o načinu delovanja Joséja Mourinha, je pred kratkim ugledalo luč sveta. Trener Reala Madrida je namreč po zmagi nad Herculesom v Alicanteju na tleh pustil svojo raztrgano beležnico, kar so novinarji španskega Canala+ nemudoma pograbili. Skupaj s strokovnim sodelavcem, nekdanjim vratarjem Reala Santiagom Cañizaresom, so nato analizirali vsak delček papirja in našli nekaj zanimivih skrivnosti, med njimi izračun števila tekem, ki jih bo kraljevi klub odigral v letošnji sezoni.

1. 38+13+6=57/10 mesecev
Navidez nepovezan niz številk je španskim kolegom uspelo razvozlati. Mourinho je namreč izračunal število tekem, ki jih bo njegov klub (po njegovih predvidevanjih) moral odigrati do konca sezone. Številka 38 predstavlja tekme španske lige, 13 je Liga prvakov (to pomeni, da bi Real prišel do finala), številka šest pa so tekme v španskem pokalu. Zanimivo: po tem izračunu bi Real izpadel že v četrtfinalu tega tekmovanja!

2. Pisava
Mourinho piše hitro, nepovezano, skorajda neberljivo, za nameček pa še v portugalskem jeziku. S črnim kulijem med posameznimi deli besedila dela črte, kar omogoča večjo preglednost.

"El Clásico" v nedeljo
Končno je padla tudi odločitev o terminu prvega derbija med Barcelono in Realom Madridom v letošnji sezoni. Zaradi katalonskih volitev se je omenjala tudi možnost igranja v ponedeljek, a bo tekma na Camp Nouu kljub temu na sporedu v nedeljo, 28. novembra ob 21. uri.

3. Obremenjen s Trezeguetom
Največ pozornosti v beležnici je pritegnil David Trezeguet, ki ga Mourinho v zapiskih imenuje "TR9". Francoz je obrambi Reala povzročal veliko preglavic in verjetno ga bo Mourinho še kdaj "študiral".

4. Pozor na protinapade
Prve besede v beležnici sicer govorijo o igri v obrambi: "Prihod protinapad P; globina pri prostih strelih ..." zapiše Mourinho, ki opazi, da Hercules igra na protinapade. Nov zapisek o Trezeguetu je neberljiv.

5. Raztrgana beležka pomeni, da je po tekmi ne potrebuje
Španski kolegi so našli Mourinhovo beležko na tleh, blizu njegove klopi. Bila je povsem raztrgana, tako da se zdi, da jo "Mou" uporablja zgolj med tekmo, kjer si zapiše nenadne ideje. Ni pa nujno, da zapisano tudi uporabi – na enem izmed listov je bila formacija s Samijem Khediro kot centralnim branilcem in Pedrom Leonom kot desnim bočnim branilcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.