Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinhu opozorilo iz vladne komisije

José Mourinho bo počasi že dojel, da se bo moral malo brzdati. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V 12. kolu Barcelona gostuje pri Almerici, v Madrid k Realu pa prihaja Athletic Bilbao. Pred tekmo je José Mourinho dobil opozorilo iz španske vladne komisije proti nasilju in nestrpnosti v športu.

Pred petim kolom Lige prvakov najboljše evropske klube čaka naslednje kolo domačih prvenstev. V španski Primeri v 11. kolu Barcelona, ki za točko zaostaja za vodilnim madridskim Realom, gostuje pri Almerii, galaktiki pa doma gostijo neugodni Athletic Bilbao. Pred tekmo je bil novega opozorila zaradi neprimernega vedenja deležen trener Reala, José Mourinho (pa tudi trener Sportinga iz Gijona, Manuel Preciado). Opozorilo po lepšem vedenju in predlog kazni pa sta prišla kar iz španske vladne komisije proti nasilju in nestrpnosti v športu. Razlog je v verbalnem sporu Mourinha in Preciada. Najprej je Mourinho Preciada obtožil, da se niso niti malo potrudili, da bi premagali Barcelono, nakar se je ta odzval, češ naj ima Mourinho nekaj več spoštovanja do njih. Zanimivo je, da se je kar nekaj trenerjev drugih ekip (na primer Juan Carlos Garrido iz Villareala) postavilo na stran Preciada.

V četrtkovem žrebu osmine finala Kraljevega pokala je Barcelona dobila Athletic Bilbao, medtem ko je žreb Realu določil Levante.

Tako v Barceloni kot Realu trdijo, da so stoodstotno osredotočeni na sobotni tekmi in o medsedbojem derbiju (t. i. El Clasicu), ki sledi v naslednjem kolu (v ponedeljek 29. novembra na Santiagu Bernabeu) še ne razmišljajo. "Tri točke proti Almerii so vredno prav toliko kot tri proti Realu," je dejal Andres Iniesta. "Ne bo težko dati El Clasica iz naših glav. Mislimo le na Almerio." Izpostavimo, da je Athletic Real v zadnjih 11 letih na Santiagu premagal enkrat samkrat (pred štirimi leti z 2:0). Real bo moral paziti predvsem na Fernanda Llorenteja, ki je dal letos že osem golov in je na lestvici najboljših strelcev le za Cristianom Ronaldom (11) in Lionelom Messijem (10). "Zelo težko ga je ustaviti. A obramba Reala je močna," opozarja branilec Marcelo. Barcelona pri Almerii sploh še ni izgubila (je pa trikrat remizirala). To slednje se je zgodilo tudi lani, ko je za 2:2 dvakrat zadel Messi. Na tisti tekmi je bil izključen Zlatan Ibrahimović, trener Pep Guardiola pa je moral na tribuno. Messi bi bil lahko spet mož odločitve, potem ko je še dodatno razpoložen po golu, ki ga je v sredo dal Braziliji. Vprašljiv je nastop Gererda Piqueja.

Lestvica pred 12. kolom:
1. Real Madrid 29 točk
2. Barcelona 28
3. Villareal 23
4. Valencia 20
5. Sevilla 20
6. Espanyol 19
...
18. Almeria 9
19. Levante 8
20. Zaragoza 7

Španska Primera, 12. kolo:

Sobota ob 18.00:
Villareal – Valencia

Ob 20.00:
Almeria – Barcelona

Ob 22.00:
Real Madrid – Athletic Bilbao

Nedelja ob 17.00:
Osasuna – Sporting Gijon
Espanyol – Hercules
Levante – Santander
Deportivo – Malaga

Ob 19.00:
Sevilla – Mallorca

Ob 21.00:
Real Sociedad – Atletico Madrid

Ponedeljek ob 21.00:
Getafe – Zaragoza

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.