Šport > Nogomet
4784 ogledov

Mourinho šokiral: "Ne želim se več bojevati, utrujen sem ..."

Roma - Sevilla Epa
Portugalski trener Jose Mourinho je sinoči v Budimpešti utrpel svoj prvi poraz v evropskih finalih (5-1).

Nogometaši Seville so pozno sinoči še sedmič osvojili evropsko ligo in so daleč najuspešnejši v tem tekmovanju. V finalu v Budimpešti so po enajstmetrovkah premagali Romo. Po rednem delu je bilo 1:1, nato pa so Španci zadeli štiri enajstmetrovke, Italijani pa le eno.

Roma - Sevilla Liga Evropa Šport Pravljica se nadaljuje: sedmi naslov Andaluzijcev

Junak tekme je bil maroški vratar Jasine Bono, ki je ubranil strela Gianluce Mancinija in Rogerja Ibaneza, preden je Gonzalo Montiel zadel odločilno enajstmetrovko, kar je že storil tudi za Argentino na svetovnem prvenstvu konec lanskega leta v Katarju na finalni tekmi proti Franciji. To je bil njegov drugi kazenski strel na tekmi, prvega je ubranil Rui Patricio, a je moral ponovno med vratnici, ker so sodniki dosodili, da je predčasno zapustli črto na golu.

Montiel druge priložnosti ni zapravil. Pred njim so bili uspešni soigralci Lucas Ocampos, Erik Lamela in Ivan Rakitić, Bryan Cristante je bil edini uspešni izvajalec kazenskih strelov v dresu Rome.

Roma - Sevilla | Avtor: Epa Epa
V rednem delu pa sta oba gola zabila igralca kluba iz večnega mesta, lanskega zmagovalko konferenčne lige. Gianluca Mancini je namreč z avtogolom izenačil v 55. minuti, 21. minut prej je Romo v vodstvo popeljal Paulo Dybala.

"Vesel sem, da sem tukaj, s temi fanti, da smo osvojili pokal za klub, ki je preživljal že težke čase, preden je prišel do tega trenutka," je na tiskovni konferenci po tekmi, kot poročajo tiskovne agencije, dejal trener Seville Jose Luis Mendilibar in dodal: "Streljati enajstmetrovke na treningu ali pa na tako pomembni tekmi pred 60.000 navijači sta dve povsem različni stvari."

Mendilibar je izpostavil da so njegovi varovanci tekmo začeli slabo. "Tekmeci so tekmo vzeli v svoje roke. V drugem polčasu se je slika spremenila in se je začel boj. No, v podaljšku pa se res ni nič zgodilo. V kazenskih strelih smo opravili svoje delo in sedaj se bomo veselili skupaj z navijači. Nebeško."

Roma - Sevilla | Avtor: Epa Epa
Trener Rome Jose Mourinho je izpustil priložnost, da bi postal trener z največ evropskimi naslovi, ostal je izenačen z Giovannijem Trapattonijem. "Dobil sem pet finalnih tekem in tega izgubil, kljub temu s ponosom odhajam domov. Fantje so deli vse, kar so lahko. Vsak je po tekmi počutje izražal drugače. Nekateri so jokali, drugi niso. Resnica pa je, da smo vsi zelo žalostni. Izjemna finalna tekma, veliko čustev, zelo intenzivno je bilo," je dejal Mourinho.

Karizmatični Portugalec o svoji prihodnosti ni želel reči še nič določenega. "Ta trenutek ne vem, če bom podaljšal pogodbo, vseeno mi je. Ne želim se več bojevati, utrujen sem od tega, da sem hkrati trener, vezni člen z igralci, tiskovni predstavnik kluba."

Mourinho Čeferin | Avtor: Profimedia José Mourinho in Aleksander Čeferin. Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.