Šport > Nogomet
13 ogledov

Mourinhu štiri do 12 tekem prepovedi?

superpokal barcelona  jose mourinho slavi real madrid EPA
Španska nogometna zveza (RFEF) je po šestih dneh vendarle uvedla preiskavo o burnih dogodkih po povratni tekmi španskega superpokala med Barcelono in Realom. Če bodo Realovega trenerja Joseja Mourinha spoznali za krivega napada na nasprotnika, mu grozi daljša prepoved vodenja ekipe.

Čeprav je sprva kazalo, da jo bo portugalski nogometni strateg Jose Mourinho za zadnji incident na tekmi španskega superpokala odnesel brez kazni, so zdaj pri RFEF le uvedli preiskavo.

Do incidenta je prišlo tik pred koncem sredine povratne tekme na stadionu Camp Nou, ki jo je Barça dobila s 3:2, s tem pa tudi osvojila prvo lovoriko v sezoni. Takrat je Realov branilec Marcelo grobo pokosil Barceloninega novega igralca Cesca Fabregasa in dobil rdeči karton. Prekršek pa je razplamtel strasti na in ob igrišču, rdeča kartona sta dobila še David Villa pri Kataloncih in Mesut Özil pri Madridčanih. A sodnik ni opazil napada Mourinha na pomočnika trenerja domače ekipe Tita Vilanovo: Realov trener je od zadaj porinil prst v njegov obraz tik ob očesu, napadeni Barcelonin trener pa se je nato obrnil in Mourinhu dal zaušnico.

RFEF zdaj preiskuje oba dogodka, ki sta zaradi televizijskih posnetkov že popolnoma razvnela strasti v Španiji, kjer zaradi stavke nogometašev ne igrajo ligaških tekem. Mourinhu zaradi kršenja pravil grozi od štiri do 12 tekem prepovedi vodenja ekipe, Vilanovi pa največ štiri tekme.

Komentarjev 2
  • 1111 18:48 23.avgust 2011.

    si zasluži...tudi kakšno tekmo več...ne samo da je petelinček...je tudi pokvarjen in zloben...fuj!

  • jurij 17:27 23.avgust 2011.

    12 tekem bi bilo zelo v redu, da temu petelinčku malo pristrižejo peruti.