Šport > Nogomet
29 ogledov

Moyes nad Mouja: "Pravi, da ne govori o drugih ..."

Moyes Zaha Manchester United Bangkok trening priprave EPA
Na relaciji med Manchester Unitedom in Chelseajem se iskri že dolgo pred uradnim začetkom sezone. David Moyes je v petek na Tajskem prvič posvaril Joséja Mourinha.

Davidu Moyesu namreč ni všeč, da José Mourinho tako pogosto izraža občudovanje do Wayna Rooneyja, ki je le dan prej predčasno zapustil priprave na Tajskem zaradi poškodbe mišice. Zlobni jeziki celo namigujejo, da je to le njegov prvi korak pred odhodom v Chelsea.

Mourinho je po povratku v London že na svoji prvi novinarski konferenci namignil, da bi angleškega reprezentanta z veseljem pripeljal na Stamford Bridge, tudi po prihodu na tajsko turnejo pa v Bangkoku ni ravno izbiral besed.

Mou: "Govoriti hinavsko ni v mojem značaju"

"Je igralec, ki mi je zelo všeč, ker je hiter in direkten, mi je zelo všeč, ampak on je igralec Manchester Uniteda," je povedal Portugalec. "To je hecno, težko vprašanje z etičnega vidika, ker ne smem govoriti o igralcih drugih ekip, ampak govoriti hinavsko ni v mojem značaju, jaz vedno povem tisto, kar si mislim."

Besede Mourinha so hitro naletele na odziv Moyesa, ki se s svojimi novimi varovanci prav tako nahaja v tajski metropoli. Škotski trener je Mourinha opomnil, da Rooney, ki je po prestopu v Manchester United podal že dve zahtevi za prestop (Sir Alex Ferguson je obe zavrnil), ni naprodaj.

Moyes: "Dogaja se, da José govori o drugih"

"Ljudje imajo pravico govoriti o dobrih igralcih. Veliko me sprašujejo o Waynu. Joséja so prav tako spraševali o igralcih," je dejal Moyes. "Težko se je ponavljati, ampak se bom – Wayne je igralec Manchester Uniteda, tako pa bo tudi ostalo. Mislim, da je José v svojih izjavah dejal, da ponavadi ne govori o drugih igralcih. Ampak se dogaja. 

Moyes Manchester United Bangkok trening priprave | Avtor: EPA EPA
"Mislim, da sem pokril vse zadeve glede Wayna. Dal sem vam vse o njegovi poškodbi. Kar si morate zapomniti je, da je Manchester United nogometni klub, in da jaz imam ekipo. Tu se ne gre za enega posameznika. V veliko pogledih me zanima le ekipa. Odgovarjal bom na vprašanja o Waynu, ampak nekatera se le vračajo k stvarem, ki sem jih že pokril."

Prepona "zategnjena" že prvi dan

Moyes je zavrnil tudi namige, da je Rooneyjev predčasni povratek v domovino zgolj znak tega, da se po burnih nekaj mesecih v Manchestru zdaj pripravlja njegov odhod, potem ko so zanimanje zanj pokazali številni evropski klubi.

"Tisti dan, ko smo zapustili Manchester in odšli na turnejo, je Wayne začutil, da je prepona proti koncu treninga 'zategnjena' in menili smo, da ne bo težav," je za klubsko televizijo MUTV še pojasnil Moyes.

Ne bodo ga vozili okoli sveta

"Po dolgem letu smo se odločili, da ga bomo testirali in pogledali, če gre za poškodbo prve stopnje. Včeraj ni treniral in mislili smo, da bi ga bilo vredno pregledati, šlo pa je le za rahlo znamenje na preponi. Ne bomo tvegali, ni smisla, da ga vozimo okoli sveta, zato smo ga poslali domov, kjer se bo lahko zdravil."

Trditve škotskega trenerja morda držijo vodo, res pa je tudi, da Rooneyja med drugim lovijo Paris Saint-Germain, Barcelona, Real Madrid in Arsenal, ki bodo prav gotovo zgrabili že najmanjšo priložnost za prihod 27-letnega Angleža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.