Šport > Nogomet
62 ogledov

Moyes novinarki grozil s klofuto

david moyes Profimedias
Škotski strateg David Moyes se je moral opravičiti, ker je po porazu svoje ekipe fizično grozil novinarki BBC-ja.

Nesojeni naslednik Sira Alexa Fergusona, ki je na klopi Sunerlanda nasledil Sama Allardyca, se je znašel na udaru britanskih medijev, potem ko je po remiju z Burnleyjem v 29. krogu Premier League zagrozil novinarki BBC-ja, Vicki Sparks.

Novinarka je po tekmi na Stadionu luči, ki se je končala z neodločenim izidom (0:0), Moyesa vprašala, če je zaradi prisotnosti predsednika in lastnika Sunderlanda Ellisa Shorta pod večjim pritiskom. Škotski strateg je nejevoljno odvrnil, da ne čuti nikakršnega pritiska, nato pa, ko je mislil, da so televizijske kamere že ugasnile, novinarki zagrozil s klofuto.

''Proti koncu je postalo že malce poredno, tako da se pazite. Še vedno lahko dobite klofuto, čeprav ste ženska,'' je mejo prestopil Moyes in dodal: ''Pazite naslednjič, ko se vrnete.''

Novinarka je grožnjo pospremila z nervoznim nasmeškom, a nič ni kazalo na to, da bi se Moyes šalil, poroča Daily Mail. Pri BBC-ju so bili nad njegovim ravnanjem ogorčeni, britanski mediji pa mu očitajo nasilen in seksitičen pristop.

Sparkova ni vložila uradne pritožbe, je pa posnetek razjezil šefe v njeni redakciji. ''Moyes se je opravičil naši novinarki in ona je sprejela njegovo opravičilo,'' so sporočili z BBC-ja.

Na incident so se odzvali tudi v Sunderlandu.  ''David in novinarka sta se pogovorila na štiri oči in zadevo prijateljsko rešila,'' so sporočili iz tabora črnih mačk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.