Šport > Nogomet
11 ogledov

Moyes od vrat do vrat po "še pet Juanov"

Moyes Manchester United West Ham Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Angleški mediji v današnjih "prestopnih zgodbah" poročajo o velikih načrtih Manchester Uniteda (kljub prihodu Jana Mate) in dogovoru Chelseaja z Diegom Costo.

Da bo "United kupil še pet takšniih", je po sobotnem večernem prestopu Juana Mate v Manchester United poročal Sunday Times. Z nogometaši takšnega kalibra želi trener David Moyes začeti največjo prenovo na Old Traffordu v zadnjih 20 letih, rdeči vragi pa naj bi iskali vrhunska bočna branilca na obeh straneh igrišča, vsaj dva vezista in še enega napadalca.

Moyes naj bi se že sestal z zastopnikom Bayernovega vezista Tonija Kroosa in napadalca bavarskega kluba Mario Mandžukića, dišal pa naj bi mu tudi povratek nekdanjega člana Uniteda Paula Pogbaja iz Juventusa, od koder bi vzel še Artura Vidala. Omenjajo se tudi Fredy Guarín (Inter), Fernando Reges (FC Porto) in Marco Reus (Borussia Dortmund).

77,8 milijona evrov že pozimi

Sunday Times redko postreže s takšnimi napovedmi, ki pa nekako odsevajo poročanje številnih medijev v zadnjih dneh, ki napovedujejo temeljito prenovo v vrstah angleških rekorderjev. Branilec Patrice Evra skupaj s Javierjem Hernándezom, Nanijem, Rafaelom da Silvo, Alexom Büttnerjem in Wilfriedom Zahajem bojda igra zadnjo (ali v primeru Zahaja prvo in zadnjo) sezono za klub, medtem ko bo Moyes z okrepitvami reševal svojo kožo po katastrofalnem začetku sezone.

Daily Telegraph zagotavlja, da bo United zapravil več kot 64,5 milijona funtov (77,8 milijona evrov) v tem prestopnem roku, Moyes pa da je odšel na "misijo bundesligaške renesanse", kjer bi lahko eno glavnih vlog igral vezist Patrick Herrmann, Škot pa ocenjuje še kvalitete napadalca Maxa Kruseja in še tipa za branilcem Bayerna Dantejem, če si slednji res želi oditi.

Od vrat do vrat

Moyes naj bi kot trgovec "od vrat do vrat", kar ni značilno za trenerje takšnih velikanov, skušal prepričati igralce, da se mu pridružijo na severozahodu Anglije. Izgubil naj bi potrpljenje z izvršnim direktorjem Edom Woodwardom, ki mu ne zaupa, da bi mu lahko pomagal ujeti velike ribe, obenem pa navijačem rdečih vragov s tem kaže, da je prevzel pobudo pri izboljšanju rezultatov.

Chelseaju naj bi uspelo doseči ustni dogovor z Atléticovim napadalcem Diegom Costo, poročanje španskih kolegov prenašajo na Otoku. Televizija La Sexta je namreč prenesla izjave kontroverznega agenta Françoisa Gallarda, ki je zatrdil, da so modri pripravljeni poravnati Costino odkupno klavzulo (38,6 milijona evrov).

Kljub sumljivemu slovesu Gallarda se zdi zelo verjetno, da bo Atlético težko zadržal nesojenega španskega reprezentanta, v zameno pa bi lahko dobil vsaj vratarja Thibauta Courtoisa, ki je pri njih iz vrst Chelseaja na posoju zadnjih nekaj sezon. José Mourinho se bo tako očitno odpovedal Dembi Baju in Fernandu Torresu, v zraku pa je tudi prihodnost Samuela Eto'oja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.