Šport > Nogomet
30 ogledov

Koren na nori tekmi zabil dva, Džeko rešil City

david moyes manchester united
1/14
Reuters
Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren je zabil prva zadetka po povratku v Premier League in s Hull Cityjem doma ponižal Fulham (6:0). Oba Manchestra slavila minimalno zmago. Gregor Zabret spet na klopi Swanseaja.

Manchester City je prevzel vodstvo v Premier League pred nedeljsko tekmo Arsenala po zaslugi edinega zadetka na tekmi, pod katerega se je podpisal bosansko-hercegovski reprezentančni napadalec Edin Džeko. Za "diamanta" je bil to jubilejni 50. gol za klub v vseh tekmovanjih.

Ta zadetek iz 66. minute je proti Crystal Palacu nagradil zaupanje trenerja Manuela Pellegrinija, ki ga je v konico napada postavil namesto zvezde začetka sezone Álvara Negreda, City pa je proti eni točkovno najslabših ekip lige dolgo trpel in prikazal eno najslabših domačih predstav. Vseeno so "meščani" na stadionu Etihad ostali stoodstotni (10/10).

Gola Korena, Zabret spet na klopi

Da kolo ni minilo brez golijade je namesto Man. Cityja poskrbel Hull City, ki je s prvima ligaškima goloma sezone nekdanjega slovenskega reprezentanta Roberta Korena dobesedno povozil Fulham (6:0). Slovensko obarvana je bila tudi tekma v Birminghamu, kjer je rezervni vratar Swansea Cityja in nekdanji član Domžal Gregor Zabret lahko proslavljal točko Valižanov (1:1).

Še bolj kot mestni sosed City je v Norwichu razočaral Manchester United, a kljub neprepričljivi predstavi slavil z edinim golom na tekmi, ki ga je v drugem polčasu po srečnem odboju od Javierja Hernándeza s preigravanjem vratarja in strelom v prazno mrežo zabil Danny Welbeck. Mladi angleški reprezentant je na zadnjih štirih tekmah zabil ravno toliko golov.

Vragi preživeli brez Rooneyja

Palace bi lahko v Manchestru vzel še kaj več kot le minimalen poraz, Joe Hart pa je kljub grdi poškodbi pod očesom, ki jo je staknil po trku z nasprotnim napadalcem Cameronom Jeromom, prikazal novo izvrstno predstavo.

Džeko je zmagoviti gol zabil po lepi akciji in podaji Jesúsa Navasa ter z močnim strelom po dobri uri igre zatresel mrežo, Londončani pa niso zmogli odgovora. Cityevi mestni sosedi so pri Norwichu tekmo presenetljivo začeli brez Wayna Rooneyja, ki je počival zaradi nategnjene mišice, Welbeck pa je dobro nadomeščal prvega strelca z novim zadetkom.

Lokalni manchestrski fant jamajških korenin je v igro vstopil v drugem polčasu namesto žive legende Ryana Giggsa in zadel že po 12 minutah na zelenici, ko je najprej dobro zaprl izbijanje Ryana Bennetta, Hernández pa mu je srečno uspel podati v prostor, kjer je Welbeck nato hladnokrvno preigral reprezentančnega kolega Johna Ruddyja in zabil za zmago.

Največja Hullova zmaga v zgodovini

Šestica ubogemu Fulhamu je celo najvišja zmaga Korenovih "tigrov" v zgodovini Premier League, kamor so se vrnili v letošnji sezoni. Korošec je nazadnje zabil 13. aprila, ko je še v Championshipu zadel ob zmagi Cityja pri Ipswich Townu.

Hull še nikoli ni zabil več kot tri gole na eni tekmi med angleško elito, tokrat pa so jih le v drugem polčasu zmogli kar šest. Varovanci Steva Bruca so po štirih minutah nadaljevanja povedli z zadetkom Ahmeda Elmohamadyja, potem ko je obramba Fulhama slabo izbijala žogo, Koren, ki bi lahko zadel že prej, pa je nizko podajo v sredino po uri igre preusmeril v mrežo za svoj prvi gol sezone.

George Boyd mu je sledil z zadetkom v 63. minuti, Tom Huddlestone pa je zabil prvi gol po dveh letih in nekdanji član Tottenhama je komično držal obljubo in si kar ob igrišču s škarjami ostrigel svojo "afro" pričesko. Matt Fryatt je po novem slabem izbijanju obrambe zadel za petardo, kapetan Koren pa je končal blamažo londonske ekipe.

Hart Manchester City Crystal Palace Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Anelka z zgodovinskima goloma za točko WBA

Na uvodni tekmi 19. kola smo videli odlično partijo med West Hamom in West Bromwich Albionom. Domače je že v četrti minuti v vodstvo povedel Joe Cole na svojem jubilejnem 150. ligaškem nastopu za "kovače", zadel je po lepi podaji Kevina Nolana.

Po rahlo pobudi domačih je Upton Park onemel ob koncu prvega polčasa, ko je z dvema goloma iz bližine tekmo na glavo obrnil Nicolas Anelka in postal deveti nogometaš, ki je v Premier league zadel za šest različnih moštev. V prvo je nadgradil podajo Chrisa Brunta, v drugo pa najhitreje reagiral v gneči po kotu.

Mou čaka na Liverpool

Ekipa iz vzhodnega Londona je v drugem polčasu stopila na plin in sredi nadaljevanja močno napadla, posledica sta bila dva hitra gola. Najprej je z roba kazenskega prostora prvič v sezoni lepo zadel Modibo Maïga, slednji pa je kmalu še dobro skočil po kotu in Nolanu omogočil dokončanje preobrata. A že po dveh minutah je bil izid spet poravnan, ko si je s preigravanjem prostor za plasiran strel v daljši kot priigral Saido Berahino. Po remiju West Ham ostaja pri dnu lestvice, v coni izpada.

V nedeljo bodo vodilni "topničarji" gostovali pri Newcastle Unitedu, pri "srakah" pa v postavi gotovo ne bo Harisa Vučkića, ki je na kratkoročni posoji pri tretjeligašu Rotherhamu. Derbi kola bo v zahodnem Londonu, "na noge" tretjega Chelseaja prihaja četrti Liverpool.

Angleška liga, 19. kolo:

West Ham United : West Bromwich Albion 3:3 (1:2)
J. Cole (4), Maïga (65), Nolan (67); Anelka (41, 45), Berahino (69)

Aston Villa : Swansea City 1:1 (1:1)
Agbonlahor (7); Lamah (36)
Zabret (City) je bil na klopi.

Hull City : Fulham 6:0 (0:0)
El Mohamady (49), Koren (60, 84), Boyd (63), Huddlestone (67), Fryatt (74)
Koren (City) je odigral celo tekmo.

Manchester City : Crystal Palace 1:0 (0:0)
Džeko (66)

Norwich City : Manchester United 0:1 (0:0)
Welbeck (57)

Cardiff City : Sunderland 2:2 (1:0)
Mutch (6), Campbell (58); Fletcher (83), Colback (90)

Nedelja ob 14.30:
Everton - Southampton
Newcastle United - Arsenal

Ob 17.00:
Chelsea - Liverpool
Tottenham Hotspur - Stoke City 

Komentarjev 1