Šport > Nogomet
16 ogledov

Moyesov prvi dan: pripeljal tri trenerje Evertona

Moyes Everton West Ham United Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
David Moyes je na svoj prvi delovni dan v Manchestru Unitedu za svojega novega pomočnika izbral Steva Rounda, s katerim je sodeloval že pri Evertonu.

Steve Round bo prevzel mesto pomočnika Manchestra Uniteda pod vodstvom novega trenerja Davida Moyesa, potem ko je Nizozemec René Meulensteen vrste aktualnih angleških prvakov kot eden od zadnjih mož Sira Alexa Fergusona zapustil pred enim tednom.

42-letni Round je bil zadnjih pet sezon pomočnik Moyesa pri Evertonu, kjer je leta 2008 nadomestil Alana Irvina. Moyes je na svoj prvi delovni dan pri klubu z Old Trafforda potrdil tudi prihod nekdanjega angleškega reprezentanta Chrisa Woodsa, ki bo prevzel mesto trenerja vratarjev, kjer bo nadomestil Erica Steela, kot novi član trenerske ekipe pa prihaja tudi Jimmy Lumsden.

"Priložnost, kakršno si lahko samo želiš"

"S Stevom, Chrisom in Jimmyjem sem delal vrsto let in presrečen sem, da so se odločili, da se mi pridružijo pri tem velikem klubu," je za uradno spletno stran kluba povedal Moyes.

"Prinašajo izvrstne kakovosti na svojih področjih in to vem, ker tako kot jaz čutijo, da je to priložnost, kakršno si lahko samo želiš. Imam vse zaupanje v to, da lahko gradimo na uspehih tega kluba, ki jih je dosegal skozi mnogo let."

Pogovor z Rooneyjem in pogled na tržnico

Moyes je svoj prvi dan v Unitedovem trenažnem centru Carrington začel tudi ob številnih namigih, da se bo sestal z napadalcem in svojim nekdanjim liverpoolskim varovancem Waynom Rooneyjem, čigar prihodnost je po zavrnjenem zahtevku za prestop pod vprašajem vse od konca zadnje sezone.

Novi škotski trener Uniteda bo očitno dejaven tudi na poletni tržnici, kjer se v kombinacijah z rdečimi vragi pojavljajo imena vezista Barcelone Thiaga Alcântare, njegovega nekdanjega varovanca Leightona Bainesa in obetavnega argentinskega branilca Benfice Ezequiela Garaya.

Eden izmed kapetanov moštva, francoski levi bočni branilec Patrice Evra, naj bi bil visoko na seznamu želja bogatega AS Monaco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.