Šport > Nogomet
15 ogledov

Mura brez licence in dodatnih kvalifikacij

Mura 05 Arsenal Kijev Drakovič Cipot Saša Despot
Licenčna komisija za pritožbe pri Nogometni zvezi Slovenije je v skladu s svojimi pristojnostmi obravnavala pritožbi NK Mura 05 in NK Celje na odločitev prvostopenjske licenčne komisije. Celje je licenco dobilo, Mura ne.

Nogometni klub Celje je v skladu z določili pravilnika o licenciranju klubov odpravil vse pomanjkljivosti, zato je licenčna komisija za pritožbe ugodila pritožbi in tako NK Celje podelila licenco za tekmovanje Uefa in 1. SNL za tekmovalno sezono 2013/14. Nogometno društvo Mura 05 ni odpravilo pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v okviru prvostopenjskega postopka, zato je licenčna komisija za pritožbe dokončno zavrnila vlogo za pridobitev licence, so danes sporočili s sedeža NZS.

Licence za igranje v 1. SNL imajo tako Maribor, Olimpija, Domžale, Koper, Celje, Gorica, Rudar Velenje, Triglav Kranj in Aluminij. Na podlagi navedenih dokončnih licenčnih odločitev je odbor NZS za nujne zadeve, upoštevajoč dejstvo, da Mura kot deveta uvrščena ekipa ni pridobila ustrezne licence za nastopanje, sprejel sklep, da se kvalifikacije za popolnitev Prve lige za naslednjo tekmovalno sezono med deveto uvrščeno ekipo 1. SNL (Mura) in drugouvrščeno ekipo 2. SNL (Dob) ne odigrajo.

Na podlagi doseženih športnih rezultatov v 2. SNL v sezoni 2012/2013 so licenčni organi NZS tako pozvali prvouvrščeni Zavrč in drugouvrščeni Dob, naj pristopita k izrednemu licenčnemu postopku za pridobitev licence za 1. SNL za sezono 2013/14. Glede na dosežene športne rezultate v ligah NZS v tekmovalnem letu 2012/13, rezultate rednih in izrednih licenčnih postopkov ter določila predpisov NZS bo dokončno sestavo 1. in 2. SNL za sezono 2013/14 potrdil izvršni odbor NZS na seji 17. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.