Šport > Nogomet
42 ogledov

Mura dobila potencialnega nasprotnika v drugem krogu

Mura Profimedia
Slovenski nogometni prvak Mura je v torek dobil tekmeca v 1. krogu kvalifikacij lige prvakov, to je makedonska Škendija, danes pa je dobil še potencialnega nasprotnika v 2. krogu.

To bo zmagovalec dvoboja med Ludogorcem iz Bolgarije in Šahtjorjem Soligorskom iz Belorusije. Prve tekme bodo 20. in 21., povratne pa 27. in 28. julija.

Prve tekme 1. kvalifikacijskega kroga bodo sicer 6. in 7. julija, povratne pa 13. in 14. julija. Mura bo prvo tekmo igrala v gosteh, povratno pa doma. Škendija je bila trikrat v zadnjih štirih letih prvak Severne Makedonije, v žrebu pa so bili možni tekmeci še Alaškert iz Armenije, Budućnost Podgorica iz Črne gore in romunski Cluj.

Ante Šimundža | Avtor: Profimedia Profimedia
"Glede na vse možne nasprotnike, ki so se pojavljali na začetku in so se potem stvari malo razdelile, smo čutili rahlo olajšanje. Po drugi strani pa smo iz skupine dobili drugega najtežjega nasprotnika. V vsakem primeru gre za ekipo, ki je z veliko premočjo osvojila prvenstvo in je finančno najmočnejša v državi," je v odzivu na torkov žreb 1. kroga za klubsko spletno stran povedal trener Ante Šimundža.

"Glede na možnosti, ki so se ponujale, je bil žreb soliden, zavedamo pa se, da bo zelo zahtevno. Gre za ekipo, ki je v Evropi v preteklih letih odigrala nekaj dobrih tekem, vmes bila tudi pravo presenečenje. Veseli nas, da smo dobili klub in destinacijo, ki ne zahteva tolikšnega logističnega zalogaja, kot ga prinaša kakšna daljša pot. Tudi to je lahko določen faktor," je še dodal Murin strateg.

Če se Muri, ki je po Transfermarktu vredna 7,8 milijona evrov, uspe prebiti v 2. krog, jo tam čaka Ludogorec (32,7 milijona) ali Šahtjor Soligorsk (10,45). Škendija, tekmec Mure v 1. krogu, ima vrednost 6,05 milijona evrov.

Od teh ima predvsem Ludogorec za sabo že kar nekaj uspešnih evropskih popotovanj, nenazadnje je v sezonah 2014/15 in 2016/17 igral v skupinskem delu lige prvakov, v evropski ligi pa je v sezoni 2013/14 igral v osmini finala. V sezonah 2016/17, 2017/18, 2019/20 je igral v šestnajstini finala, v sezonah 2018/19 in 2020/21 pa v skupinskem delu.

Pari 2. kroga kvalifikacij:
Dinamo Zagreb/Valur - Omonoia
Slovan Bratislava/Shamrock Rovers - Young Boys Bern
Bodo/Legia Varšava - Flora Tallinn/Hibernians
Connah's Quay Nomads/Alaškert - Teuta/Šerif Tiraspol
Olympiacos - Dinamo Tbilisi/Neftci
Maccabi Haifa/Kairat Almaty - Crvena zvezda
Fola Esch/Lincoln Red Imps - Cluj/Borac Banja Luka
Malmö/Riga - HJK Helsinki/Budućnost Podgorica
Ferencvaros/zmagovalec predkvalifikacij izmed Folgore/Priština/Torshavn/Inter Club d'Escaldes - Žalgiris Vilnius/Linfield
Škendija/Mura - Ludogorec/Šahtjor Soligorsk
Rapid Dunaj - Sparta Praga
Celtic - Midtjylland
PSV Eindhoven - Galatasaray

Pari 1. kroga kvalifikacij:
Škendija - Mura
Connah's Quay Nomads - Alaškert
HJK Helsinki - Budućnost Podgorica
Cluj - Borac Banja Luka
Fola Esch - Lincoln Red Imps
Slovan Bratislava - Shamrock Rovers
Malmö - Riga
Bodo/Glimt - Legia Varšava
Teuta - Šerif Tiraspol
Dinamo Tbilisi - Neftci
Maccabi Haifa - Kairat Almaty
Ludogorec - Šahtjor Soligorsk
Ferencvaros - zmagovalec predkvalifikacij izmed Folgore/Priština/Torshavn/Inter Club d'Escaldes
Žalgiris Vilnius - Linfield
Flora Tallinn - Hibernians
Dinamo Zagreb - Valur

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.