Šport > Nogomet
24 ogledov

Mura in Celje remizirala v Fazaneriji

vaš lazio mura EPA
Mura 05 je pred očmi nizozemskih pokroviteljev na domači Fazaneriji remizirala proti Celju (2:2). V postavi belo-črnih ni bilo kapetana Fabijana Cipota in prvega strelca Nusmirja Fajića. Maribor je s sobotno zmago na derbiju proti Olimpiji Ljubljani na vrhu pobegnil za devet točk.

Na pomembni tekmi v boju za obstanek so Muro 05 spremljali tudi vlagatelji iz Nizozemske, domači pa so bili pod dodatnim pritiskom, saj so nujno potrebovali tri točke za beg z dna ali vsaj za priključek s klubi iz spodnjega dela lestvice. Med temi je bilo doslej tudi Celje, ki se po dobrem začetku ukvarja s podobnimi težavami kot Mura.

Po že sedmem neodločenem izidu so se Celjani povzpeli na četrto mesto (imajo 19 točk, tako kot Koper in Aluminij na mestih za njimi), Mura pa z drugim remijem ostaja zadnja. V začetni postavi domačih ni bilo prvega strelca Nusmirja Fajića in kapetana Fabijana Cipota, ki očitno nista na isti valovni dolžini z novimi delodajalci ter vodstvom kluba.

Kombinacija Vaš-Bohar za hitro vodstvo

Celjani so začeli podjetneje in imeli rahlo pobudo, a so muraši v prvem resnejšem napadu zadeli celjsko mrežo. Arpad Vaš je mojstrsko potisnil žogo v prazen prostor, Damjan Bohar pa je z 12 metrov z desne strani zadel nasprotni spodnji kot celjskih vrat. Že po štirih minutah nadaljevanja je bilo 1:1. Po gneči v kazenskem prostoru domačih se je žoga srečno odbila do Matica Žitka, ki je iz neposredne bližine zadel mrežo.

Znova so minile štiri minute za spremembo na semaforju. Mate Eterovič je v 20. minuti prestregel žogo, lepo podal na desno stran, kjer je Dragan Jelić povsem neoviran iz podobnega položaja kot Bohar pri prvem zadetku rutinirano preusmeril žogo v mrežo gostov.

Razburjeni nad sodnikom Jugom

V 33. minuti je po lepi podaji Gregorja Bajdeta za las zgrešil cilj Benjamin Verbič, še bližje izenačenju pa so bili pet minut pozneje, ko je v novi priložnosti za goste - znova je poskusil Verbič - domače rešila vratnica. Minuto pred koncem prvega polčasa pa so domači na igrišču ostali le z deseterico, saj je sodnik Matej Jug - po mnenju domačih navijačev povsem neupravičeno - Maticu Marušku pokazal drugi rumen karton.

Že v prvi minuti nadaljevanja so Celjani zapravili izjemno priložnost za izenačenje, potem ko je po podaji Mihe Korošca z desne strani Klemen Medved z vsega metra oddaljenosti zgrešil cilj. V 60. minuti je podal Sebastjan Gobec z leve strani, Bajde pa je silovito sprožil čez okvir. Le minuto zatem je izkušeni Gobec nepričakovano izenačil s prostega strela.

Po podaji z desne strani je žoga presenetila vse igralce in končala v domači mreži. V zadnji minuti bi številčno šibkejši muraši kljub slabi predstavi vendarle lahko prišli do zmage, a je po strelu Boharja ob dotiku vratarja Matica Kotnika žoga zadela prečko. Celjani so potem razčistili kočljivo situacijo, tako da je ostalo pri neodločenem izidu in žvižgih nezadovoljne Fazanerije.

Prva liga, 14. kolo:

Maribor : Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)
Tavares (89)
RK: Zarifović (29/Olimpija)
Tavares (Maribor) je v 30. minuti zapravil enajstmetrovko.

Gorica : Aluminij 4:1 (1:1) 
Praprotnik (13, 64), Kadrija (54), N'Diaye (75); Jeleč (40)
RK: N'Diaye (80/Gorica); Kožar (48/Aluminij)

Rudar Velenje : Luka Koper 0:0

Domžale : Triglav 2:1 (0:1)
Vancaš Požeg (67, 90); Đurković (7)

Mura 05 : Celje 2:2 (2:1)
Bohar (13), Jelić (21); Žitko (17), Gobec (61)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.