Šport > Nogomet
182 ogledov

Mura se je rešila v sodnikovem dodatku, Koper s petardo na vrh

Mura - Tabor Sežana twitter NŠ Mura
Nogometaši Mure in CB24 Tabora Sežane so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1), Koper je doma s 5:0 (2:0) nadigral Radomlje.

Sobočani so pred tekmo pričakovano prevzeli vlogo favorita, a hkrati opozarjali na trdožive Kraševce. Opozorila so bila še kako na mestu, saj so izbranci Dušana Kosića še tretjo tekmo zapovrstjo končali neporaženi, bili pa so tudi na pragu druge zaporedne zmage, a so domači v 91. minuti izvlekli točko. Tabor, ki ga mnogi vidijo kot glavnega pretendenta za mesta pri dnu lestvice, je zdaj pri petih točkah, Mura, ki je sicer imela več žogo v nogah, a si privoščila tudi nekaj napak v obrambi (skupaj je prejela že enajst golov), pa je pri šestih.

Prekmurci, ki so pogrešali glavna napadalca (Nikola Petković bo zaradi poškodbe meniskusa odsoten tri mesece, Mirlind Daku pa je manjkal zaradi birokratskih zapletov na Kosovu), so že po pol minute prvič zagrozili in imeli kmalu še eno priložnost, ko je šla žoga z desne proti levi strani malce pred golovo črto, a je nikomur ni uspelo potisniti v mrežo.

Nase pa so znali opozoriti tudi Kraševci, ki so v 25. minuti tudi povedli, potem ko je Kai Cipot izgubil nadzor nad žogo, za trenutek ni vedel, kje je, kar pa je izkoristil Jakoslav Stanković, ki mu jo je odvzel, pretental še vratarja Matka Obradovića in vpisal svoj tretji gol v sezoni, s katerim se je na vrhu strelske lestvice pridružil Dakuju in Andreju Kotniku iz Kopra. Potem se je dogajanje umirilo in pravih priložnosti ni bilo več.

Zato pa so kmalu po začetku drugega polčasa domači izenačili, za napako v prvem delu se je odkupil Kai Cipot, ki je iz bližine unovčil podajo Luke Bobičanca s prostega strela z desne strani. Ko se je zdelo, da je Tabor v podrejenem položaju, pa je udaril Milan Kocić, ko je v 68. minuti poskrbel za novo vodstvo sežanske zasedbe, zadel je z nizkim strelom z roba kazenskega prostora.

Po tem golu so se Kraševci posvetili branjenju prednosti, domači pa so iskali vrzeli v obrambi tekmeca. To so našli v izdihljajih tekme, ko je najprej malce z desne streljal Tio Cipot, Jan Koprivec, ki mu je žoga pri prvem golu spolzela čez črto, je žogo odbil, a le do Dardana Shabanhaxhaja, ki jo je nato poslal v mrežo za končnih 2:2.

Koper zabil pet golov

Radomljani so na Bonifiko prišli z nizom neporaženosti na enajstih tekmah. A ovira v obliki slovenskega podprvaka in pokalnega prvaka je bila previsoka. Koprčani so končali niz zasedbe Nermina Bašića, pokazali so dobro predstavo, v kateri je bil prvo ime Andrej Kotnik z dvema goloma. Izbranci Zorana Zeljkovića so se zdaj točkovno (12) izenačili z vodilno Olimpijo, ki pa ima še tekmo v dobrem, Radomljani pa so pri osmih točkah in tretjem mestu.

Že po dobre pol minute je Koper povedel, ko je po podaji Ivana Novoselca Bede Osuji pobegnil radomeljski obrambi in na koncu matiral še Emila Velića. Radomljani, ki so za pol leta izgubili Ivana Ćalušića, ta si je poškodoval kolenske vezi, so imeli v deveti minuti izjemno priložnost za izenačenje, a je Nedim Hadžić s sedmih, osmih metrov žogo poslal čez gol.

V 12. minuti pa je Koper po pregledu posnetka prišel do najstrožje kazni zaradi igranja z roko Stipa Markovića. Z bele pike je minuto pozneje streljal Andrej Kotnik, Velić se je žoge dotaknil, a je ta vseeno končala v mreži za četrti Kotnikov gol sezone, s katerim se je že povzpel na vrh lestvice strelcev.

V 23. minuti so imeli spet gosti priložnost, ko je po kotu z leve strani z glavo poskusil Hadžić, Adnan Golubović pa je izvrstno posredoval. V živahni tekmi je v 35. minuti Osuji zadel vratnico, ko je sprožil v kazenskem prostoru, v 39. pa je isti igralec prišel sam pred Velića, a nato žogo poslal malo mimo gola.

Osuji je zagrozil tudi v 51. minuti, ko je močno sprožil malce z desne strani, Velić pa je žogo odbil. Le malce zatem je Kaheem Parris prišel do strela s slabih desetih metrov, a to slabo opravil in žogo poslal precej mimo vrat. V 53. minuti je moral posredovati tudi Golubović po poskusu Tina Hrvoja.

V 59. minuti pa je Kotnik prišel do svojega petega gola sezone, ko je popolnoma neoviran zadel z glavo po podaji Milana Šimčaka z leve strani. V 68. minuti pa je domača ekipa vodila že s 4:0, napako Luke Gučka, ki je izgubil žogo pred kazenskim prostorom, je unovčil Parris.

Potem se je dogajanje malce umirilo, Koper je brez težav držal visoko prednost, med drugim pa je ob koncu Velića poskusil premagati še Dario Kolobarić, a neuspešno, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je zadel še Anis Jašaragić, ko je žogo poslal pod prečko za končnih 5:0.

Prva liga Telemach, 5. kolo: 

Celje : Bravo  1:0 (1:0)
Gbamble 42.

Mura : Tabor Sežana  2:2 (0:1)
K. Cipot 48., Shabanhaxhaj 91.; Stanković 25., Kocić 68.

Koper : Kalcer Radomlje  5:0 (2:0)
Osuji 1., Kotnik 13./11-m, 59., Parris 68., Jašaragić 93.

Nedelja:
Domžale - Maribor

Ponedeljek:
Olimpija - Gorica

Lestvica:
 1. Koper              5    4    0    1    11:4    12
 2. Olimpija           4    4    0    0     6:0    12
 3. Radomlje           5    2    2    1     6:7     8
 4. Celje              5    1    3    1     5:5     6
 5. Mura               5    1    3    1    10:11    6
 6. Domžale            4    1    2    1     5:5     5
 7. Tabor Sežana       5    1    2    2     5:6     5
 8. Gorica             4    1    0    3     5:6     3
 9. Bravo              5    1    0    4     1:5     3
10. Maribor            4    1    0    3     4:9     3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice