Šport > Nogomet
27 ogledov

Muraši le našli prepotreben denar za dolgove

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Po kalvariji, ki ji ni bilo videti konca, je predsednik Mure 05 Miroslav Topič vendarle uspel zagotoviti prepotrebna sredstva za poplačilo dolgov (v prvi vrsti za plače igralcev). Pred klub sedaj nekoliko bolj svetla prihodnost.

Potem ko se je Mura 05 pred začetkom letošnje sezone vrnila v elitni razred slovenskega nogometa, si verjetno nihče ni predstavljal, kakšne težave bodo imeli Prekmurci pri zagotavljanju finančnih sredstev. A če je na začetku na krilih evforije še nekako šlo, je Mura v zadnjih mesecih bolj kot ne životarila. Muraši so pred dnevi tudi ostali brez licence na prvi stopnji za nastopanje v naslednji sezoni.

Trener Ante Šimundža, kapetan Fabijan Cipot in ostali nogometaši se za težave vsaj navzven sicer niso kaj prida zmenili. Z dobrimi igrami so prišli vse do tretjega mesta in vse bolj realno se zdi, da bodo v naslednji sezoni igrali tudi v evropskih pokalih. Medtem ko so nogometaši nizali odlične rezultate, se je predsednik Miroslav Topič na vse pretege trudil zagotoviti finančna sredstva. Sprva so bili v igri skrivnostni Italijani, o katerih v zadnjem času ni ne duha ne sluha, sedaj pa je Topič očitno le našel krvavo potreben denar. Na koncu črnega tunela se je vendarle prižgala šibka luč.

"Po večmesečnih nepričakovanih zapletih, je UO ND Mura uspel v tem tednu pridobiti prepotrebna sredstva za poplačilo dolgov kluba. Tako bomo v začetku naslednjega tedna začeli izplačevati zaostale obveznosti igralcem in ostalemu kadru, kar bomo do datuma licenciranja tudi zaključili. O vseh podrobnostih, o vseh zapletih, ki so se dogajali v preteklih mesecih in o vseh nadaljnjih korakih, vas bomo podrobneje obvestili v prihodnjih dneh. Sedaj je napočil čas, da vsi skupaj pozabimo na minule težke dni in mesece, da stopimo skupaj in da vsi skupaj v čim večjem številu podpremo naše junake v borbi za Evropo proti evropskemu Mariboru. Vse poti ponovno vodijo v Fazanerijo! Vabljeni!" se je pred tekmo z Mariborom glasilo sporočilo predsednika Topiča, ki je bilo objavljeno na spletni strani kluba iz Fazanerije.

V kolikor se bodo besede Topiča res uresničile, potem je pred Muraši zagotovo veliko bolj svetla prihodnost. V nasprotnem primeru pa Muro znova čaka črn scenarij. V dobro nogometa v Prekmurju in Sloveniji upajmo, da temu ne bo tako.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.