Šport > Nogomet
18 ogledov

Muraši so se opravičili navijačem

Robert Pevnik je prekinil pogodbo s Celjani in se napotil v Ljubljano. Žurnal24 main
Predsednik Mure Miroslav Topič se je opravičil vsem navijačem, ki so pred tekmo prvega kola s Koprom stali pred stadionom. V tretjem kolu ob gostovanju Nafte v Murski Soboti pričakujejo rekordni obisk.

Mursko Soboto je po šestih letih brez prvoligaša Mure vnovič zajela prava nogometna evforija. Velik naval obiskovalcev je presenetil tudi upravo kluba, saj je tik pred tekmo s Koprom (1:0) pred stadionom čakalo še tisoč ljudi. Uprava kluba se je v ponedeljek zato že opravičila navijačem in obljubila, da bo v prihodnje zanje še bolje poskrbela.

Prvi vnovični nastop Mure v prvi slovenski ligi si je v nedeljo ogledalo kar pet tisoč gledalcev. Prireditelji so poudarili, da so se na dogodek sicer dobro pripravili, a so jih domači navijači z množičnostjo vseeno presenetili in zato na prvi tekmi ni šlo brez spodrsljajev pri organizaciji.

Predsednik Miroslav Topič je že obžaloval gnečo pred stadionom in dodal, da je bila to dobra šola za naprej. Težave je sicer zasenčilo dobro vzdušje in zmaga nad favoriziranim Koprom, kljub temu pa klub obljublja takojšnje spremembe. Za naslednjo domačo tekmo, ko bo v 3. kolu v Murski Soboti gostovala lendavska Nafta, v Murski Soboti pričakujejo kar rekorden obisk stadiona, zato bodo pripravili dodatne montažne tribune.

Dozdajšnji rekord obiska Mura beleži iz sezone 1994/95, ko se je na tekmi proti švicarskemu Aarauu zbralo 5.500 gledalcev, na dvoboju z Lendavčani pa jih pričakujejo kar šest tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.