Šport > Nogomet
53 ogledov

M'Vila "99 % Arsenalov", Hazard bo moder

Eden Hazard EPA
Po poročanju francoskega Le Parisiena je prestop Yanna M'Vile iz Rennesa v Arsenal "99 odstotkov gotov", medtem ko je drugi dragulj francoske lige, Lillov zvezdnik Eden Hazard namignil, da bo naslednje leto igral v Premier League za ekipo v modrih dresih. Vprašanje se torej glasi – Chelsea ali Manchester City?

Belgijski zvezdnik Eden Hazard, že nekaj sezon tarča največjih klubov, je po zmagi svojega Lilla nad Paris Saint-Germainom resno namignil, da bo po koncu sezone prestopil h klubu v angleški Premier League. Za televizijo Canal+ je izdal celo barvo dresov, v katerih igra njegova bodoča ekipa.

"Povedal sem že, da si želim oditi v Premier League," je dejal Hazard. "Naslednjo sezono bom nosil modro. Gotovo modro," je še odvrnil na vprašanje, če ima raje modro ali rdečo. Rdeča je barva Lilla. Hazarda sta si v živo na začetku letošnje sezone ogledovala trenerja obeh Manchestrov, Roberto Mancini in Sir Alex Ferguson, Belgijec pa si je na stadionu Etihad prejšnji teden ogledal tudi derbi obeh moštev.

M'Vila 99 odstotkov Arsenalov

Arsenal je na robu podpisa pogodbe z Rennesovim vezistom Yannom M'Vilo, posel za 22 milijonov evrov pa naj bi bil po poročanju časnika Le Parisien "99 odstotkov gotov". Borbeni francoski vezist, ki bi v Arsenalovo ekipo dodal prepotrebno čvrstost, naj bi že pristal na štiriletno pogodbo, zadnji korak pred prestopom pa naj bi predstavljala uvrstitev topničarjev v naslednjo sezono Lige prvakov.

Enaindvajsetletni M'Vila je sicer odigral precej povprečno sezono v Ligue 1, a je že prej dokazal, da je iz pravega testa za največje tekme. Po potrjenem prihodu Lukasa Podolskega iz Kölna je trener Arsene Wenger, kot kaže, končno razvezal dolgo zaprti mošnjiček, ki bi v nadaljevanje kariere na stadionu Emirates lahko prepričal tudi še vedno neodločnega kapetana Robina van Persieja.

Verthongen upa na usmiljenje Ajaxa

Drugi severnolondonski klub, Tottenham Hotspur, si je za prvo poletno tarčo izbral Ajaxovega branilca Jana Vertonghena, ki pa je že izrazil bojazen, da bodo njegov tako želeni prestop ustavile visoke zahteve njegovih trenutnih delodajalcev.

"Odgovorni zahtevajo precej denarja za igralca, ki ima samo še eno leto do konca pogodbe," je dejal za De Telegraaf. "Zaupam, da bosta Ajax in Spursi spremenila vodo v vino in razrešila vse skupaj. Ajaxu sem dolžen veliko, ampak vedno sem dal svoje srce in dušo. Tottenham je gotovo moja prva želja. Je fantastičen klub."

Belgijski reprezentant je v nizozemski Eredivisie letos osvojil naziv nogometaš leta, pri Ajaxu, kjer je igral od leta 2003, pa je osvojil dva naslova nizozemskega prvaka. Njegov trener Frank de Boer, nekdanji član Barcelone, je pred kratkim namignil, da bi Verthongen lahko okrepil celo katalonskega velikana, a so konkretno zanimanje v večji meri pokazali le angleški klubi.

Komentarjev 2
  • Markan 10:55 11.maj 2012.

    Bi se želeli preizkusiti v vlogi športnega direktorja, hokejske oz. nogometne? Ustvarite si ekipo in zaigrajte. Zaenkrat sta na voljo hokej in nogomet, je pa v prihodnosti nacrtovanih še vec športov (rokomet, košarka, formula1, ipd).Grajenje športnih objektov, dvorane, ...prikaži več trgovanje z igralci, vzgoja lastnih mladincev v mladinski šoli... in še mnogo vec! Pridruži se.http://www.powerplaymanager.com/r788

  • bojovi 20:44 09.maj 2012.

    To da bo Hazard moder se je izkazalo da samo novinarji nekaj nabijajo v 3 dni.