Šport > Nogomet
23 ogledov

Na Barçine tekme z otroškim vozičkom

navijač barcelone Reševalni pas/Twitter
Invalidni navijač Barcelone se mora tekem svojega najljubšega kluba udeleževati v otroškem vozičku.

Španski El Periodico je objavil ganljivo pripoved invalidnega navijača Barcelone, ki na nogometnega velikana apelira, naj mu omogoči dostojen ogled nogometnih tekem na Camp Nouu.

Po besedah navijača, ki sliši na ime Boris Tosas, je španski prvak z letošnji sezono prepovedal vstop na tribune z invalidskim vozičkom. To nikakor ne pomeni, da se invalidi ne morejo udeležiti tekem na Camp Nouu, vendar morajo v ta namen koristiti za to posebej odrejena območja.

Tosas je lastnik sezonske vstopnice in želi tekme Barcelone gledati s tribune. Hladen tuš je doživel na tretji ligaški tekmi sezone, ko ga varnostniki niso spustili na stadion. Navijač pravi, da ga o spremembi dostopa za invalide niso obvestili, tako da je bil o novem pravilu obveščen kar na licu mesta.

Tosas je našel začasno rešitev, in sicer se tekem španskega prvaka po novem udeležuje v otroškem vozičku. ''Rad bi poudaril, da me na Camp Nouu vedno spremlja oče ali prijatelj, ki mi priskočita na pomoč, če se pojavi problem,'' je zapisal Tosas in dodal, da si kot plačljiva stranka želi tekme spremljati z mesta, ki ustreza njemu.

V odprtem pismu, s katerim javno apelira na Barcelono, je zapisal, da nima nič proti klubu, katerega tekme obiskuje zadnjih deset, temveč izključno brani svoje stališče. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.