Šport > Nogomet
27 ogledov

Na Bernabéuu bodo odpirali sendviče

real madrid barcelona EPA
V soboto bo na sporedu prvi ligaški El Clásico, večni derbi španskega nogometnega prvenstva med Real Madridom in Barcelono, na katerem organizatorji obljubljajo poostren varnostni nadzor.

Teroristični napadi v Parizu so pretresli svetovno javnost in zasejali strah med nogometne navijače, saj se je eden od napadov zgodil v bližini stadiona Stade de France, kjer sta se na prijateljski tekmi merili Francija in Španija, in to po tem, ko je eden od ekstremistov želel vstopiti na stadion, vendar so mu to preprečili varnostniki.

real madrid barcelona ronaldo messi | Avtor: EPA EPA
V španski prestolnici potekajo priprave na ligaški El Clásico, ki bo na sporedu v soboto, ko bo na Santiago Bernabéuu gostovala Barcelona.

Pred, med in po tekmi bo na stadionu inv  njegovi okolici veljal poostren varnostni režim, obljubljajo organizatorji, španska političarka Concepción Dancausa pa je napovedane ukrepe povzela z besedami: ''Celo sendviče bomo pregledovali.''

Njene besede se neposredno nanašajo na incident na tekmi Lige prvakov, kjer so navijači Benfice tihopatili pirotehnična sredstva, skrita v sendvičih in obvita s kovinsko folijo. ''Varnost bo na zelo visokem nivoju, tako kot vedno, več časa pa bomo posvetili pregledu navijačev ob vstopu in izstopu s prizorišča,'' je povedala Dancausajeva in obiskovalcev pozvala, naj se vedejo odgovorno.

Število varnostnikov, policistov in drugega osebja, ki bo skrbelo za varnost, za zdaj še ni potrejeno. Na prejšnjem El Clásicu je za red skrbelo približno 500 policistov, po pričakovanjih pa naj bi bila ta številka tokrat večja.

Zagotovilo o varnosti je nogometašem in navijačem posredoval tudi predsednik sveta za šport Miguel Cardenal. ''Smo v varnih rokah. Zaupamo varnostnim silam in državnim institucijam, ki točno vedo, kako nas zaščititi. V našem največjem interesu je, da preprečimo kakršnekoli nevšečnosti in če bomo prejeli nasvet, naj tekmo odpovedmo, jo bomo,'' je povedal državni uradnik in dodal, da ''razume paniko, ki se je razlegla med ljudmi'', vendar meni, da je potrebno ''zaupati strokovnjakom''.

Španija je varnostnih protokolov že vajena, še dodaja Cardenal: ''Varnostni ukrepi v naši državi so izjemni in zagotavljajo varnost ljudi. V Španiji smo imeli napade ETE (baskovska teroristična organizacija, op. a.), ko je bilo potrebno evakuirati poln stadion ljudi. To smo naredili v skladu s proceduro, ki je bila zelo uspešna,'' je sklenil predsednik sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.