Šport > Nogomet
11 ogledov

Na Camp Nou se vrača domači proizvod

Jordi Alba Reuters
Nogometaš Valencie Jordi Alba je podpisal večletno pogodbo z Barcelono. Španska prvoligaša sta se dogovorila za odškodnino v višini 14 milijonov evrov. Za Albo bo to neke vrste vrnitev na Camp Nou, saj je kot proizvod mladinske akademije v Kataloniji tam igral že pred leti.

Prestop Jordija Albe iz Valencie v vrste Barcelone je skoraj končan, saj se morata kluba samo še dogovoriti, kdaj točno bo prestop stopil v uradno veljavo. Alba se je rodil v Barceloni in se je kot otrok pridružil mladinski akademiji, nato pa je leta 2005 zapustil Camp Nou in se pridružil Cornelii. Svoj debi v vrstah Valencie je opravil septembra 2009, še dve leti kasneje pa je prvič nastopil za špansko reprezentanco. Na letošnjem Euru je prav vse tekme začel v prvi enajsterici.

"Barcelona sporoča, da je bil danes sprejet dogovor z Valencio za prestop Jordija Albe. Nogometaš mora zdaj prestati še zdravniški pregled, ki ga bo opravil prihodnji teden v Barceloni. Cena prestopa znaša 14 milijonov evrov, Alba pa bo podpisal za naslednjih pet sezon," so v uradni izjavi zapisali predstavniki kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.