Šport > Nogomet
35 ogledov

Na črni trg po vstopnice za EP v nogometu

rusija navijači EPA
Do začetka letošnjega nogometnega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini so še slabi trije tedni, ravno pravi čas za razcvet črnega trga z vstopnicami. Na Poljskem so se že pripravili in na spletnih straneh je mogoče kupiti (pre)drage vstopnice za ogled katere od tekem. Cene precej nihajo, od dvainpolkratne do osemkratne prvotne vrednosti.

Eden od ponudnikov na spletu tako za vstopnico druge kategorije za tekmo med Poljsko in Rusijo 12. junija zahteva 800 zlotov (186 evrov), te vstopnice je Evropska nogometna zveza (Uefa) ponujala za 70 evrov. Ker je preprodaja vstopnic po pravilih Uefe prepovedana, so prodajalci bolj iznajdljivi. Oglasi na spletu se tako med drugim glasijo "Prodam navijaško opremo, šal in čepico, vstopnico za ogled uvodne tekme poljske reprezentance dobite zraven brezplačno" ali pa "Prodam poljsko-ruski slovar, 12. junija ga boste potrebovali". Prodajalci seveda zapišejo tudi telefonsko številko.

Kot je bilo zapisano v reportaži časnika Gazeta Wyborcza, so nekateri preprodajalci pri tem zelo podjetni. "Jeseni si bom kupil nov avto," je dejal eden od njih, ki ima za preprodajo na voljo ducat vstopnic. Slednje želi seveda prodati tujim navijačem, od katerih bi lahko iztržil več kot od domačih. "Spletne portale, kjer se dražijo vstopnice za ogled tekem, smo prosili, naj takšne dražbe blokirajo," pa je ob tem dejal Juliusz Gluski, tiskovni predstavnik podjetja Euro Polska 2012, katerega lastnik je poljska nogometna zveza.

Čeprav je velika večina vstopnic izdana na ime uradnega kupca, pa nogometni navijači ne bodo imeli težav pri uporabi na črnem trgu pridobljenih vstopnic. "Predstavljajte si, da pride navijač 2000 kilometrov daleč, na primer iz Italije, in na vratih stadiona izve, da ne sme noter. Glasni protesti bodo še najmanj, kar se lahko pripeti," pa je povedal Dariusz Krolikowski, eden od direktorjev pri poljski nogometni zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.