Šport > Nogomet
9 ogledov

Na derbiju gladka zmaga Arsenala

1/23
Žurnal24 main
Derbi devetega kola Premier League med Manchestrom Cityjem in Arsenalom je pripadel Londončanom. Nogometaši Manchester Uniteda so premagali Stoke City (2:1). Chelsea ostaja na vrhu.

Manchester City je prvič po skoraj pol leta izgubil na domačem stadionu. Arsenal je na City of Manchester Stadium prišel do zmage s 3:0. Derbi devetega kola se ni začel nič kaj dobro za domače, ki so že v peti minuti igre ostali brez Dedrycka Boyata, ki je kot zadnji mož nespametno podrl maroškega napadalca Chamakha. Sodnik Mark Clattenburg je brez usmiljenja iz žepa povlekel rdeči karton. Pubudo so po zadetku prevzeli gostje, ki so po 20 minutah igre prišli do vodilnega zadetka. Andrej Aršavin in Samir Nasri sta z dvojno podajo preigrala obrambo Cityja in Francozu alžirskih korenin ni bilo težko zadeti. Topničarji bi 20 minut kasneje lahko povedli že z 2:0, a je, potem ko je Kompany podrl Fabregasa, prav Fabregas po nepisanem nogometnem pravilu zastreljal 11-metrovko. Bolje rečeno: Joe Hart je prebral nameno Katalonca in mu strel ubranil.

 

Če Arsenalu drugega zadetka ni uspelo zabiti v prvem polčasu, pa je za to poskrbel Alex Song v 67. minuti. Po ponesrečenem posredovanju Cityjeve obrambe je žoga prišla točno na nogo Songa, ki je z močnim strelom žogo poslal v desni zgornji kot vratarja Harta. Nicklas Bendtner pa je tri minute do konca tekme z zadetkom iz hitrega protinapada odločil zmagovalca v Manchestru.

Podpis Rooneyja
vragom dal krila
Manchestru Unitedu je zmago nad Stoke Cityjem zagotovil mladi, 22-letni napadalec Javier Hernandez aka "Chicharito". Z dvema goloma je pokoril Stoke City, ki pa bi kmalu šokiral goste iz Manchestra. Tuncay je namreč deset minut do konca tekme izenačil, a Chicharito je, kot že zapisano, dobrih pet minut do konca tekme poskrbel, da je veselje po podaljšanju pogodbe za pet let Wayna Rooneyja v Manchestru še večje.

Branilci naslova Chelsea nadaljujejo z "zmagovanjem za šalo", Florent Malouda v prvem in Salomon Kalou v drugem pa sta modrim prinesla novo zanesljivo zmago nad čvrstim Wolverhamptonom (2:0), s katerim so modri podrli tudi klubski rekord. To je bila namreč že osma zaporedna domača zmaga. V moštvo se je po dolgi odsotnosti zaradi težav s koleni vrnil desni bočni branilec Jose Bosingwa in takoj začel tekmo od prve minute. Chelsea je po nekaj priložnostih povedel prek Maloudaja, ki ga je z leve zaposlil Juri Žirkov za enega lažjih golov v karieri. Londončani kljub temu dolgo časa niso zmogli zabiti zadetka za "šah-mat", ki je prišel šele slabih deset minut prek koncev z nog Kalouja.

V formi življenja pa še naprej igra West Bromwich Albion. Če si Roberto Di Matteo z odpisom Roberta Korena v Sloveniji ni ravno ustanovil "fan cluba", pa je simpatične "Baggije" težko spregledati po fantastičnem startu v novo sezono. Tokratna zmaga nad Fulhamom (2:1) jih je izstrelila na četrto mesto! Dvanajst točk s prvih osmih tekem (če ne štejemo sobotne proti Fulhamu) je pomenilo najboljši začetek kakšne sezone po letih 1983/84. Svarilo za Di Mattea: WBA je tisto sezono nato močno popustil, takratni trener  Ron Wylie pa je po vsega 18 mesecih izgubil službo.

Spurs preutrujeni za Everton
Pred tekmo z Evertonom je trener Tottenhama Harry Redknapp tožil nad utrujenostjo svojega prvega igralca Garetha Bala, ki bi z izjemnim hat-trickom med tednom v Ligi prvakov Spursom skorajda rešil točko pri Interju Milanu. Valižan tokrat ni bil prepoznaven, zato pa je svojih pet minut slave dobil drug levičar na tekmi - Evertonov Leighton Baines. Občasni angleški reprezentant je z lepim zadetkom iz prostega strela povedel modre v vodstvo, toda grda napaka vratarja Tima Howarda je domačim na White Hart Lanu podarila izenačenje. Ameriški vratar je izpustil podajo v sredino, Peter Crouch pa je vzel darilo in ga predal Rafaelu van der Vaartu, ki je zabil iz praktično nič metrov. Nekaj jurišev Spursov do konca tekme ni obrodilo sadov in tekma se je končala z neodločenim rezultatom.

Angleška liga, 9. kolo:

Lestvica po 9. kolu:
1. Chelsea 22 točk
2. Arsenal 17
3. M.United 17
4. M.City 17
5. Tottenham 15
6. WBA 15
...
18. Liverpool

Tottenham Hotspur : Everton 1:1 (1:1)
Van der Vaart (20); Baines (17)

Birmingham City : Blackpool 2:0 (1:0)
Ridgewell (36), Žigić (57)

Chelsea : Wolverhampton 2:0 (1:0)
Malouda (23), Kalou (81)

Sunderland : Aston Villa 1:0 (1:0)
Dunne (25/a.g.)

West Bromwich Albion : Fulham 2:1 (2:1)
Mulumbu (17), Fortune (40); Carson (9/a.g.)

Wigan Athletic : Bolton Wanderers 1:1 (0:0)
Rodallega (59); Elmander (66)

West Ham United : Newcastle United 1:2 (1:1)
Cole (12); Nolan (23), Carroll (69)

Stoke City : Manchester United 1:2 (0:1)
Tuncay (81); Hernandez (27, 86)

Liverpool : Blackburn Rovers 2:1 (0:0)
Kyrgiakos (48), Torres (53); Carragher (52)

Manchester City : Arsenal 0:3 (0:1)
Nasri (20), Song (65), Bendtner (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.