Šport > Nogomet
1095 ogledov

Na Hrvaškem pretepli navijače Porta

Navijač Porta Instagram
Na hrvaškem otoku Hvaru je prišlo do spopada med portugalskimi turisti, v katerem naj bi navijači Benfice pretepli navijače Porta.

Trije portugalski nogometni navdušenci so preživljali počitnice na hrvaškem otoku Hvaru, ko jih je nenadoma napadla skupina petih do šestih ljudi, katere je zmotilo, da dvojica na sebi nosi dres Porta. Omenjena trojica je najprej pomislila, da gre za rop, toda kmalu so ugotovili, da so naleteli na navijače največjega rivala, Benfice.

"Pravkar so nas napadli, raztrgali nam majice in nas žalili. Da ni bilo natakarja iz bližnje gostilne, bi se za nas končalo še dosti slabše. Poizkušal sem jim dopovedati, da to nima smisla, toda dobil sem udarec s pestjo v glavo. Če je to športno obašanje, kakšno je šele nešportno. Porto za vedno!" je na svojem Instagram profilu zapisal Rafael Barbosa, ki se je s prijateljema celo uro skrival v bližnjem baru.

Portugalski mediji navajajo, da sta bila zgolj dva izmed napadalcev navijača Benfica, medtem ko naj bi preostali bili navijači hrvaškega kluba, s katerim so v dobrih odnosih. Navijači Benfice "No Name Boys" sicer veljajo za zelo dobre prijatelje s hrvaško "Torcido".

Pretepeni mladeniči so se vrnili na Portugalsko, kjer so jih pregledali zdravniki, incident pa so tudi prijavili portugalski policiji.

Dan po incidentu so se napadenim oglasili predstavniki Porta. Preko spletne pošte so jim sporočili, da je žalostno, da je katerikoli navijač žrtev nasilja zaradi kazanja pripadnosti svojemu klubu ter da jim bodo poslali nove drese, obenem pa jih veseli, da kljub incidentu ostajajo njihovi navijači.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.