Šport > Nogomet
20 ogledov

Na Ibroxu Francoze čaka pekel

Žurnal24 main
Štirinajsterici zanesljivih udeležencev osmine finala Lige prvakov se bosta nocoj pridružila še dva: mestu med elito sta najbližje Glasgow Rangers in Fenerbahče, a Lyon in PSV še nista vrgla puške v koruzo.

Po nocojšnjem razpletu v skupinah E, F, G in H bodo znani vsi udeleženci osmine finala nogometne Lige prvakov. Barcelona, Manchester United, Roma, Inter, Sevilla in Arsenal imajo mesto v izločilnih bojih, ki se začnejo februarja prihodnje leto, že zagotovljeno, za preostali dve mesti pa so v igri še klubi Glasgow Rangers, Lyon, Fenerbahče in PSV.

 

Pari Lige prvakov

Skupina E: Rangers : Lyon, Barcelona : Stuttgart
Skupina F: Roma : Manchester U., Sporting : Dinamo K.
S kupina G: PSV : Inter, Fenerbahče : CSKA M.
Skupina H: Arsenal : Steaua, Slavija : Sevilla

Francozi še upajo
Drugega oktobra letos so Rangersi visoko s 3:0 v Lyonu porazili Francoze, ki na Ibroxu tokrat za napredovanje nujno potrebujejo zmago. "Rangersi so favorit. Premagali so nas že na Gerlandu, tokrat pa bodo na domačem stadionu imeli bučno podporo svojih navijačev. A presenečenja so vedno možna, nocojšnji dvoboj pa je za nas prvi izziv sezone," trdno odločenost Francozev, da na Ibroxu presenetijo Rangerse, razkriva predsednik Lyona Jean Michael Aulas. Trener Alain Perrin je na zadnji tekmi francoskega prvenstva velikima adutoma Juninhu in Karimu Benzemu omogočil počitek. Tekma v Glasgowu je za Lyon tekma leta, na kateri bo v igri kup denarja. "Glasgow je čvrsta ekipa z bučnimi navijači. Čaka nas težka tekma, ki jo bomo morali odigrati potrpežljivo. Če vzdržimo prvih dvajset minut škotskega naleta, je vse možno," taktično namero Lyona razkriva velemojster prostih strelov Juninho Pernambucano. Rangersi za napredovanje potrebujejo vsaj remi. "Po seriji štirinajstih tekem brez poraza na Ibroxu smo zelo samozavestni. Naši navijači, ki bodo ustvarili peklensko vzdušje, bodo naš dvanajsti igralec," napoveduje kapetan Škotov Barry Ferguson , ki se zaveda, da njegovo ekipo čaka hudičevo težka naloga: "Tokrat bo precej težje, saj ima Lyon zdaj nekaj odličnih posameznikov in precej boljšo formo kot prejšnjič."

Nogometaši Lyona (na fotografiji na torkovem treningu v Glasgowu) so oktobra Rangersom morali priznati premoč. Jim bodo tokrat vrnili milo za drago? © Reuters

 

Fenerbahče ali vendarle PSV?
V skupini G ima Fenerbahče ključe napredovanja v svojih rokah. Z zmago nad CSKA je mesto v osmini finala njihovo, PSV pa ima v Interju nasprotnika prve kategorije, pa čeprav na domačem igrišču. Remi Nizozemcev ne bo popeljal naprej niti v primeru poraza Turkov, ki so bili v medsebojnih dvobojih uspešnejši, zmaga proti Interju pa se v letošnji sezoni zdi skoraj misija nemogoče. Roma in Manchester, ki sta si mesto med elito že zagotovila, igrata v derbiju tokrat le za prestiž.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.