Šport > Nogomet
95 ogledov

Na istem letalu tudi Messi

Letalska nesreča, Chapecoense Reševalni pas/Twitter
Znana imena preživelih v letalski nesreči brazilskega kluba. Z istim letalom je pred kratkim letela tudi argentinska reprezentanca.

V letalski nesreči brazilskega kluba Chapecoense je umrlo 76 od 81 ljudi na krovu letala letalske družbe LaMIA. Sprva naj bi preživelo pet oseb, od tega trije nogometaši, med njimi tudi posojeni igralec Internacionala Alan Ruschel.

Novico o njegovem preživetju je na twitterju objavila njegova žena Alissen in se zahvalila Bogu za življenje svojega soproga. Ta je utrpel več zlomov, ima tudi poškodovano glavo, ob prihodu v bolnišnico pa je govoril in spraševal o družini.

Poleg njega je sprva preživel tudi vratar Danilo, ki je sedel prav ob 27-letnem branilcu. Pred nesrečo je bil Ruschel aktiven na socialnih omrežjih. Tretji preživeli je bil prav tako čuvaj mreže, gre za Jacksona Ragnarja Follmanna, živa sta tudi stevardesa Ximena Suárez in letalski tehnik Erwin Tumiri.

"Potrjujemo rešitev šestega preživelega, nogometnega igralca Helia Hermita Zampierja Neta, ki ga trenutno še rešujejo. Ne izključujemo možnosti, da bomo našli še kakšnega preživelega," so kasneje sporočili iz kolumbijske agencije za soočanje z nesrečami.

Po navedbah nekaterih medijev je kasneje poškodbam podlegel Danilo, novico pa so potrdili tudi v nesrečnem klubu.

Letalo je ob 22. uri po krajevnem času poslalo klic v sili in javilo, da ima težave z elektriko so sporočili na medellinskem letališču.

Pred tremi tedni so bili sicer na enakem letu in v istem letalu tudi člani argentinske nogometne reprezentance, med njimi tudi Lionel Messi. Kot poroča srbski Telegraf, so Argentinci potovali na kvalifikacijsko tekmo proti Braziliji, z enakim letalom je poletela tudi reprezentanca Venezuele.

 
Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:07 29.november 2016.

    Sej sem bil jest tut na unmu od takratne Inex Adrie,ki se je 1.decembra potem stumbal na Korziki,samo ene par mescev prej.Žurnalovci mal ste začel pretiravat s temle bolnimi novicami,žal.

  • Avatar Leon
    Leon 13:43 29.november 2016.

    Halo ! Prosim nehajte napihovat balon ! Lahko bi bil tudi papež ali Pahor ,ko je šel obiskat potomce slovenskih domoljubov ali po domače domobrancev . Seveda obstajajo tudi opcije .