Šport > Nogomet
12 ogledov

"Na Maribor pritisniti od prve minute"

Rangers Chelsea  Nikica Jelavić Reuters
Nocoj bo na kultnem Ibroxu eno od največjih nevarnosti za vratarja Maribora Jasmina Handanovića predstavljal napadalec Nikica Jelavić. Hrvat je prepričan, da bo v skupinski del Evropske lige napredoval Glasgow Rangers.

"Menim, da na Ibroxu lahko pridemo do rezultata, ki ga potrebujemo. Pokazali smo, da znamo igrati dober nogomet. Če bomo to ponovili, čutim, da lahko napredujemo," je za uradno spletno stran Glasgow Rangers pred povratnim obračunom zadnjega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo dejal Nikica Jelavić. Odlični hrvaški napadalec je imel na prvi tekmi v Ljudskem vrtu pri vodstvu svojega moštva z 1:0 sijajno priložnost za 2:0 in potrditev napredovanja, a je žoga ob njegovem strelu le za las zletela mimo vratnice. "Pri 1:0 sem imel lepo priložnost, toda na žalost sem jo zapravil in upam, da bom tokrat bolj natančen," se je Hrvat na začasnem delu v deželi kiltov pokesal za zapravljeno priložnost.

Škoti morajo po porazu na prvi tekmi z 1:2 pred svojimi navijači za uvrstitev v skupinski del Evropske lige zabiti vsaj en gol. "Prva tekma je bila zelo težka za nas, saj smo izgubili šele v drugi minuti sodnikovega podaljška, toda pred nami je še 90 minut. Upam, da bomo ostali zbrani ter da smo pripravljeni, da gremo na igrišče in zmagamo. Menim, da smo tega sposobni. Na prvi tekmi v Sloveniji smo vodili z 1:0 in vse je bilo v naših rokah in čeprav smo na koncu izgubili, imamo gol v gosteh, kar ni slabo," je še razpredal Jelavić. Njegov nadrejeni Ally McCoist ima kar nekaj težav s sestavo ekipe. Zagotovo bo manjkal kaznovani Steven Naismith, ki je za vikend prispeval enega od treh zadetkov za prvenstveno zmago s 3:0 proti Motherwellu. "Zagotovo bomo pogrešali Naismitha, toda imamo dobro ekipo in menim, da smo boljša ekipa," se s tem ne obremenjuje Jelavić, ki je za konec še razkril, kako se bodo lotili vijoličastih: "Že od prve minute moramo pritisniti na Maribor. Po zadnji zmagi proti Motherwellu smo dobili tudi samozavest."


Vedo, kaj morajo narediti

Pred nocojšnjo tekmo v Glasgowu je optimističen tudi McCoist, sicer eden največjih golgeterjev v zgodovini tega škotskega velikana. "Gol v gosteh bo pomagal. Še vedno so razočarani, ker smo na prvi tekmi prejeli zadetek v 92. minuti. Toda to je že preteklost. Gremo naprej. Vemo, kaj moramo narediti. Težko bo, toda med vikendom smo prikazali odlično predstavo, ki je dobra spodbuda," je med drugim dejal Ally McCoist.

Komentarjev 1
  • jurij 20:51 25.avgust 2011.

    Ne bo treba nič pritiskat- itak so sami levak , ki so nekje slišali za nogomet in mislijo, da je to kar oni igrajo tudi nogomet.i