Šport > Nogomet
26 ogledov

Na nogometni tekmi 14 mrtvih

1/4
Žurnal24 main
Zakrinkani neznanci so z osebnima avtomobiloma vdrli na nogometno igrišče v kraju San Pedro Sula in na igralce in gledalce začeli streljati z avtomatskim orožjem. Epilog je 14 mrtvih.

Neznanci so poskrbeli za pravi pokol na amaterski nogometni tekmi v Hondurasu. Kot poročajo tamkajšnji mediji, so zakrinkani storilci z osebnima voziloma vdrli na nogometno igrišče v kraju San Pedro Sula, ta leži na severu države, in iz avtomatskega orožja začeli streljati po igralcih in gledalcih.

Po poročanju tamkajšnjih medijev je 10 ljudi umrlo na kraju dogodka, četverica je ranam podlegla kasneje v bolnišnici. Ozadje dejanja še ni znano, a lokalne oblasti domnevajo, da je šlo za obračun med mestnimi tolpami, vpletenimi v preprodajo droge.

V San Pedro Suli, drugem največjem mestu v Hondurasu, se je podoben incident zgodil septembra, ko so neznanci vdrli v čevljarsko delavnico in ubili 17 ljudi. Sicer pa je Honduras s povprečno 16 umori dnevno in 78 umori na 100.000 prebivalci letno ena najnevarnejših držav na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.