Šport > Nogomet
1 ogledov

Na otoku v pričakovanju nore nedelje

berbatov_pompey_ai Žurnal24 main
Tretja decembrska nedelja prinaša v Premier League dva velika derbija. Na Anfield Roadu bo pri Liverpoolu gostoval Manchester United, sledil bo londonski derbi med Arsenalom in Chelseajem.
 

Anglija, 17. kolo

Birmingham : Reading 1:1
Derby County : Middlesbrough 0:1
Manchester C. : Bolton 4:2
Portsmouth : Tottenham 0:1
Sunderland : Aston Villa 1:1
West Ham : Everton 0:2
Wigan : Blackburn 5:3
Fulham : Newcastle 0:1

Nedelja, 16. december:
Liverpool : Manchester U.
Arsenal : Chelsea

Nogometaši Liverpoola imajo za seboj natrpan teden, saj so v preteklem kolu angleške lige doživeli prvi poraz na gostovanju pri Readingu (1:3), med tednom pa se skozi zadnja vrata uvrstili v osmino finala Lige prvakov po visoki zmagi v Marseillu (4:0). Podobna naloga kot na jugu Francije jih čaka tudi na derbiju z Manchester Unitedom , saj bi v primeru poraza in zmage Arsenala na londonskem obračunu zaostajali že za velikih deset točk in sanje o naslovu prvaka (prvem po letu 1990) bi se bržčas znova razblinile. Rdeči vragi, ki so se v nadaljevanje Lige prvakov uvrstili že pred zadnjim kolom skupinskega dela, so med tednom gostovali pri Romi in remizirali z 1:1.

Sir Alex Ferguson © Action Images

 
Strateg Alex Ferguson je pred nedeljsko tekmo dejal: "Srečanji velike četverice ne bosta odločali o naslovu prvaka. Nismo še niti na polovici prvenstva. Želim si seveda zmage, a ob tem bi bil zelo zadovoljen, če bi se tekma med Arsenalom in Chelseajem končala z remijem. Pomembno je, da nasprotniki izgubijo čim več točk." Ob tem pa je škotski strokovnjak tudi razkril načrte za prihodnost: "Želim izenačiti dosežek Liverpoola, ki je naslov prvaka osvojil 18-krat. Mi imamo dva manj in upam, da nam bo skupaj uspelo preseči njihovo zbirko." Na nasprotni strani se Rafael Benitez ne obremenjuje s statistiko in daljno prihodnostjo, saj so njegove želje usmerjene v nakup novega centralnega branilca in čim bolj napadalno igro : "Potrebujemo srednjega branilca, saj sta Hyppia in Carragher preveč obremenjena po poškodbi Aggerja. V napadu moramo nadaljevati tako kot smo igrali v Marseillu, kjer je blestel Torres, v veliko pomoč sta mu bila tudi Kuyt in Kewell. Po potrebi bom seveda menjal igralce, a to se ne bo zgodilo v obliki rotiranja. Crouch in Voronin bosta zagotovo kmalu spet dobila priložnost."

Na drugem velikem nedeljskem srečanju bo Chelsea poskusil nadaljevati niz 16 zaporednih tekem brez poraza, ko bo gostoval pri Arsenalu . Modri, s katerimi je v četrtek trener Avram Grant podpisal pogodbo, bodo igrali brez poškodovanega Didierja Drogbaja in bi se v primeru zmage po točkah izenačili z Arsenalom. Slednji je po prvem porazu v Premier League v sezoni preteklo nedeljo rane zacelil med tednom z zmago v Ligi prvakov nad Steauo (2:1) in razpoložen pričakuje veliki derbi. Trener Arsene Wenger je pred tekmo povedal: "Spoštujem Chelsea, ki je po odhodu Mourinha v velikem naletu." O boju za naslov prvaka pa je dodal: "Mislim, da bo letošnja sezona najbolj izenačena odkar sem pred 11 leti prišel na otok. Upam, da bomo z zmago v nedeljo utrdili svoj položaj."

Od sobotnih tekem, ki so minile v senci nedeljskih obračunov, velja omeniti poraz Portsmoutha pred domačimi gledalci proti Tottenhamu z 0:1. Edini zadetek za goste iz Londona je na jugu Anglije v 81. minuti zabil Dimitar Berbatov. Bolgarski reprezentant je bil natančen s sedmih metrov po lepi diagonalni podaji Aarona Lennona z desne strani. Omenimo še zmago Manchester Cityja pred domačimi gledalci nad Boltonom s 4:2. Mestni tekmeci Uniteda tako ostajajo pri popolnem domačem izkupičku, saj so na dosedanjih devetih tekmah prav tolikokrat tudi zmagali! Na srečanju med Wignom in Blackburnom so navijači videli kar osem zadetkov. Gostitelji so slavili s 5:3, gledalci pa so videli kar dva hat-tricka. Po tri zadetke sta namreč dosegla Marcus Bent (Wigan) in Roque Santa Cruz (Blackburn).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.