Šport > Nogomet
17 ogledov

Na otvoritvi z Avstralci

Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca bo na odprtju stadiona v Stožicah 11. avgusta letos igrala proti Avstraliji, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Tako Slovenija kot Avstralija bosta igrali na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Avstralci so se na SP uvrstili kot ena prvih reprezentanc, in sicer kot zmagovalci svoje kvalifikacijske skupine v azijskih kvalifikacijah.

Avstralci so se v dobri luči predstavili že na prejšnjem SP v Nemčiji, ko so v skupini izločili Hrvate in Japonce, v osmini finala pa po enajstmetrovki v sodniškem podaljšku izgubili s poznejšimi svetovnimi prvaki Italijani. Avstralijo vodi učenec slovitega nizozemskega stratega Guusa Hiddinka, Pim Verbeek, ki je pred tem vodil reprezentanco Južne Koreje.

"V avstralsko reprezentanco je po prihodu leta 2007 vnesel predvsem pragmatičen pristop, postavil dobre obrambne temelje, medtem ko je ekipa nevarna predvsem preko obeh krilnih igralcev. Podobno kot selektor slovenske reprezentance, Matjaž Kek, tudi Verbeek daje poseben pomen moštvu in moštvenemu duhu," so zapisali na spletni strani NZS.

Prvi mož avstralske reprezentance je napadalec Evertona Tim Cahill, bogati karieri pa imata za seboj tudi Brett Emerton (Blackburn) in Harry Kewell (Galatasaray).

Avstralija bo na SP 2010 nastopila v skupini D skupaj z Nemci, Ganci in s Srbi, Slovenija pa v skupini C skupaj z ZDA, Anglijo in Alžirijo.

Gradnja stadiona v Stožicah je že v sklepni fazi, v teh dneh polagajo travnato površino. Največji slovenski stadion bo sprejel 16.800 gledalcev, NZS pa pričakuje nov rekordni obisk na nogometnih tekmah v Sloveniji že na tej otvoritveni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.