Šport > Nogomet
19 ogledov

Na Poljudu z zvezdniki, a brez zadetkov

Hajduk Split Barcelona Iniesta
1/10
Reuters
Težko pričakovana tekma na Poljudu med Hajdukom in Barcelono se je končala brez zadetkov. Gledalci so v Splitu imeli priložnost videti zvezdnike na delu, toda videli niso zadetkov.

Barcelona, za katero sta od zvezdnikov v prvem polčasu zaigrala le Victor Valdes in David Villa, je v prvem polčasu najbližje zadetku bila v 17. minuti tekme, ko je sprožil španski reprezentant Villa, a je Hajdukovega vratarja Danijela Subašića rešil okvir vrat. V drugem polčasu je Pep Guardila poskrbel za zadovoljstvo navijačev v Splitu, ko je v igro poslal tudi Andresa Iniesto, Sergia Busquetsa in Erica Abidala. Že v prvi minuti nadaljevanja je tako super priložnost zapravil Jeffren. Žoga je po njegovem strelu šla za las mimo prečke Subašića. V 66. minuti je Jeffren zapravil še eno priložnost, do konca tekme pa tako Barçi kot Hajduku ni uspelo zabiti in ekipi sta se razšli s prijateljskim remijem (0:0).

Nogometaš Hajduka Ante Vukušić je kljub temu, da je Barcelona imela prepričljivo večjo posest žoge (75 % : 25 %) po tekmi dejal, da misli, da je Hajduk bil za odtenek boljši nasprotnik kot Barcelona. V šali pa je na vprašanje hrvaških kolegov, zakaj Splitčani niso izkoristili dveh oz. treh lepih priložnosti, odgovoril: "Nismo želeli osramotiti evropskih prvakov."

Koren pokoril Liverpool

"Kenny Dalglish (trener Liverpoola, op. p.) bo moral še marsikaj postoriti," pišejo otoški mediji po neslavnem porazu Liverpoola na pripravljalni tekmi proti drugoligašu Hull Cityju (0:3), za katere se je med strelce vpisal tudi slovenski nogometaš Robert Koren. Ta je s plasiranim strelom z levico s kakšnih 25 metrov za vodstvo z 2:0 matiral novopečenega vratarja redsev Brazilca Donija. Preostala zadetka sta zabila še Robert Brady (21. minuta), ki pri Hullčanih igra kot posojeni nogometaš Manchestra Uniteda in Jay Simpson, ki je dobre pol ure pred koncem dvoboja poskrbel za varnih 3:0 varovancev Nigela Paersona.

Gervinho blestel na debiju - porazil Novo in Brečka

Zaenkrat se zdi, da je nova okrepitev Arsenala Gervinho bila zadetek v polno. Napadalec iz Slonokoščene obale je namreč že na debiju za topničarje zabil dva zadetka. V 8. in 16. minuti je poskrbel za zmago Londončanov nad FC Kölnom, pri katerem sta igrala tudi slovenska nogometaša Milivoje Novaković in Mišo Brečko. Nemcem je sicer po avtogolu Finca Carla Jenkinsona še uspelo znižati na 1:2, a so se zmage na koncu veselili Angleži.

Pripravljalne tekme:

Hull City : Liverpool 3:0 (2:0)
Bradys (21), Koren (34), Simpson (59)


FC Köln : Arsenal 1:2 (1:2)
Jenkinson (45/ag); Gervinho (7, 16)

Hajduk Split : Barcelona 0:0 (0:0)

Philadelphia Union : Real Madrid 1:2 (0:2)
Farfan (80); Callejon (2), Özil (11)

Chicago Fire : Manchester United 1:3 (1:0)
Gibbs (13); Rooney (66), Silva (75), Nani (82)

Juventus : Sporting Lizbona 1:2 (0:2)
Del Piero (80); Djalo (13, 36)

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 09:20 24.julij 2011.

    Izjava Vukušiča je tipično Hrvaška, narcisoidna in zlatoustna!!!!Bogi hrčki kak jih rola!!!!