Šport > Nogomet
2237 ogledov

Na sodišču: visoka kazen za nogometnega zvezdnika

Jerome Boateng Profimedia
Nemško sodišče v Münchnu je v sredo potrdilo obsodbo nogometaša Jeroma Boatenga zaradi napada na nekdanje dekle leta 2018. Trenutnemu članu francoskega Lyona je sodišče naložilo plačilo kazni v višini 1,2 milijona evrov.

Lani je bil nemški nogometaš spoznan za krivega, da je med počitnicami na Karibih pred štirimi leti napadel in žalil svojo nekdanjo partnerko. Jerome Boateng je vseskozi zanikal obtožbe, v pritožbenem postopku pa je zdaj zahteval oprostilno sodbo.

Incident se je zgodil nekaj tednov po svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je branilec z Nemčijo izpadel že v skupinskem delu.

Okrožno sodišče v Münchnu je potrdilo njegovo krivdo, vendar je prvotno globo, ki je izračunana glede na obtožencev neto dohodek, znižala iz 1,8 milijona na 1,2 milijona evrov. Sodniki so pritožbo Boatenga "zavrnili kot neutemeljeno", je v izjavi zapisalo sodišče. Tožilstvo je sicer zahtevalo tudi 18-mesečno pogojno kazen za nogometaša.

Boateng je eno desetletje preživel pri nemškemu velikanu Bayernu iz Münchna, lani pa je podpisal za Lyon.

Jerome Boateng | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.