Šport > Nogomet
6 ogledov

"Na tak način se ne bom poslovil"

Žurnal24 main
Tehnično eden najbolj podkovanih nogometašev v Sloveniji Sebastjan Cimerotič si je v soboto poškodoval ahilovo tetivo. Kljub dolgotrajnemu okrevanju Cime niti pomislil ni na konec kariere.
Ma kje, na to tudi pomisliti nočem. Najlažje bi bilo reči: konec kariere in nasvidenje. Na tak način se zagotovo ne bom poslovil.
Sebastjan Cimerotič

Ikona Olimpije Sebastjan Cimerotič se je v svoji karieri že kar nekajkrat soočil s poškodbami. Tokrat ga je na cedilu pustila ahilova tetiva. Nesrečni dogodek se je zgodil v peti minuti mestnega derbija proti Interblocku, ki so ga zmaji dobili z 2:0. "Takoj sem začutil. Ko tetiva poči, se zelo dobro sliši, tako da sem takoj vedel, da nekaj ni v redu, nato sem se samo zgrudil. Ko so mi sezuli kopačko in nogavico, mi je bilo takoj jasno, koliko je ura," se je Cime spomnil nesrečnega dogodka. Priljubljeni Cime je bil še isti dan operiran. Operativni poseg je opravil dr. Marko Macura. "Najhujše je mimo. Hvala bogu, da je operacija uspela in da je tetiva spet v prvotnem stanju. Doktor mi je povedal, da vse skupaj sploh ni tako strašno, kakor je bilo videti pred operacijo," je dejal z devetimi zadetki najboljši strelec Olimpije v dosedanjem delu prvenstva.

Cimerotič je imel težave s tetivo že, ko je leta 2003 igral v Italiji. Nekdanji slovenski reprezentant je imel takrat operirani obe tetivi, tako da dobro ve, kaj ga čaka v prihodnjih mesecih. "Danes grem na previjanje, kjer mi bodo namestili vakuumsko longeto. Računam, da bom čez dva tedna že začel hoditi. Potem pa seveda pride na vrsto dolgotrajno okrevanje, ki bo trajalo nekaj mesecev," je še povedal Cime in nato nadaljeval v še bolj optimističnem tonu: "Po prvih pogovorih predvidevam, da bi se v roku štirih mesecev lahko vrnil na igrišče. Vsekakor pa bo okrevanje zelo hitro, saj bom naredil vse, da bo res tako."

Ko tetiva poči, se zelo dobro sliši, tako da sem takoj vedel, da nekaj ni v redu, nato sem se samo zgrudil. Ko so mi sezuli kopačko in nogavico, mi je bilo takoj jasno, koliko je ura.
Sebastjan Cimerotič

Ko smo Cimetu zastavili vprašanje, ali je morda pomislil na konec kariere, nam je v svojem slogu odvrnil: "Ma kje, na to tudi pomisliti nočem. Najlažje bi bilo reči: konec kariere in nasvidenje. Na tak način se zagotovo ne bom poslovil."

Kapetan zelenih je za konec pokomentiral še zadnje rezultate njegovega kluba: "Važno, da nam gre dobro v prvenstvu. Še teh nekaj tekem, ki nam jih je ostalo, moramo odigrati čim bolje, ker si zaslužimo, da smo med prvimi tremi. Bo pa zelo težko, saj nas po vrsti čakajo tri zelo težke tekme – Velenje, Gorica in Maribor."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.