Šport > Nogomet
10 ogledov

Na to ni pomislil nihče

zlatan ibrahimović EPA
Švedski napadalec se poigrava z mislijo, da bi po koncu letošnje sezone, ko se mu izteče pogodba s PSG, končal profesionalno kariero.

Zlatan Ibrahimović še naprej ostaja skrivnosten o tem, kje naj bi nadaljeval svojo profesionalno športno pot. Pogodba s francoskim prvakom, katerega član je od leta 2012, se mu izteče ob koncu letošnje sezone, med najbolj verjetnimi destinacijami pa se omenja angleška Premier League.

Ibra, ki se trenutno mudi na reprezentančni dolžnosti s Švedsko, je v pogovoru za TV4 dejal, da bi lahko po koncu sezone končal svojo kariero. ''Poleti se lahko naredi karkoli. Morda se bom upokojil,'' je svoje oboževalce šokiral 34-letni napadalec. ''Nihče ni pomislil na to možnost. Raje bi se poslovil na vrhuncu,'' je dodal najboljše strelec francoskega prvenstva.

Ibrahimovića si v svojih vrstah želijo Manchester United, Chelsea in Arsenal, zanimanje angleških velikanov pa je potrdil tudi sam. ''Ja, je zanimanje v Premier League. To lahko potrdim,'' je priznal Šved.

''Premier League je liga, o kateri govorijo navijači po vsem svetu. Ko bom sprejel odločitev, se bo moralo 'poklopiti' veliko reči. Ko bodo karte na mizi, bomo videli, kdo si me najbolj želi. To je kot zakonska zveza. Dva si jo morata želeti, eden je premalo.''

Ibrahimović bi PSG zapustil kot prosti igralec, njegov bodoči delodajalec pa bi mu moral ponuditi nekje okoli 200.000 evrov tedenske plače.

Za napadalca se zanima tudi West Ham United, kar je za angleške medije potrdil solastnik kluba David Sullivan. ''Imamo seznam desetih napadalcev po Evropi. Večina našega denarja bo šla za nakup napadalca. Zelo rad bi pripeljal Ibrahimovića iz PSG, vendar ne vem, če bi prišel k nam. Vem, da je star 34 let, a še vedno je fantastičen igralec,'' je povedal Sullivan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.