Šport > Nogomet
2528 ogledov

Na vidiku združitev ubijalskega napadalnega dvojca iz Barcelone

lionel messi Epa
Lionel Messi naj bi v vrstah Interja iz Miamija v kratkem združil moči z nekdanjim soigralcem iz Barcelone.

Urugvajski napadalec Luis Suarez se bo po poročanju ameriškega športnega medija ESPN v ligi MLS v ZDA pridružil Interju iz Miamija. Tako naj bi znova združil moči z argentinskim superzvezdnikom Lionelom Messijem, s katerim sta skupaj med leti 2014 in 2020 igrala pri Barceloni.

Messi se je moštvu iz Floride pridružil po koncu pretekle sezone, ko je po dveh sezonah zapustil francoski prvak PSG. V Miamiju sta se mu nato pridružila še nekdanja soigralca iz Barcelone Jordi Alba in Sergio Busquets.

Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot poroča ESPN, bo Messiju družbo v Interju sedaj delal še en nekdanji član Barcelone, saj naj bi 36-letni Suarez že podpisal enoletno pogodbo s klubom iz Miamija. Urugvajec trenutno igra za Gremio v brazilski ligi.

Po letih igranja v Evropi, ko je nastopal za Ajax (2007-11), Liverpool (2011-14), Barcelono (2014-20) in tudi za Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka (2020-22), se je Suarez leta 2022 vrnil v domači Nacional iz Montevidea. Letos je prestopil v Gremio.

Prestop prvega strelca urugvajske izbrane vrste vseh časov (68 zadetkov na 137 tekmah) iz Brazilije v ZDA naj bi se zgodil v decembru po koncu brazilskega prvenstva, še dodaja ESPN.

Messi Suarez | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.