Šport > Nogomet
0 ogledov

Na voljo še deset vozovnic

Angleške reprezentance ne bo na Euru, bo pa Anglija imela številčno delegacijo i Žurnal24 main
Do konca kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo 2008 sta ostali še dve koli. Zaenkrat so si ob obeh gostiteljicah Avstriji in Švici mesto na EP zagotovile Nemčija, Grčija, Češka in Romunija.

Na voljo je torej še cela vrsta mest, ki vodijo na zaključni turnir v Avstrijo in Švico. V skupini A imajo možnosti za osvojitev enega od prvih dveh mest štiri reprezentance, ki ta konec tedna vse igrajo doma. Poljaki (24 točk) pričakujejo Belgijce, Portugalci (23) Armence, Srbi (20) Kazahstan in Finci (20) Azerbajdžan. Poljska, ki v zadnjem kolu gostuje pri Srbiji, bi se z zmago že uvrstila na EP. V precej ugodnem položaju so tudi Portugalci, ki morajo le dobiti obe preostali srečanji (v zadnjem kolu doma igrajo s Finsko).

V skupini B je zelo dobro kazalo Škotski, ki pa je prejšnji mesec izgubila v Gruziji in se znašla v težavah. Zdaj morajo Škoti za uvrstitev na EP doma premagati svetovnem prvake Italijane, ki se z zmago prav tako uvrščajo naprej (Škoti imajo točko in tekmo več od "azzurrov"). Če bi se tekma v Glasgowu končala z remijem, bi Škoti za uvrstitev na EP potrebovali vsaj remi Ukrajincev s Francozi v sredo v Kijevu. V tem primeru bi se na EP namesto Francije zaradi boljših medsebojnih rezultatov uvrstili varovanci Alexa McLeisha.

V težkem položaju so v skupini C Turki, ki proti Norvežanom lovijo zadnji vlak. Norveški je v Oslu za varno pot proti EP dovolj že remi, saj v zadnjem kolu gostuje na Malti. Grki so že potrdili svojo udeležbo.

Slaven Bilić lahko v Skopju popelje Hrvate na EP. © AFP

 
Skupina D je že določena, pot v Avstrijo in Švico so si zagotovili Čehi in Nemci . Bolj zanimivo je v skupini E , kjer na nitki visijo Angleži . Hrvatom je za uvrstitev na EP dovolj remi v Skopju z Makedonijo, Rusi pa bi se z zmago nad Izraelom v gosteh na milimeter približali Avstriji in Švici, saj v zadnjem kolu gostujejo pri Andori.

V skupini F so najbližje Euru Švedi in Španci . Prvim do uvrstitve na EP manjka še točka, ki jo lahko osvojijo že v soboto v medsebojnem dvoboju, ali pa v sredo, ko gostijo Latvijo. "Furiji" lahko bolj kot Danci ponagajajo Severni Irci, ki pa bi potrebovali zmago v sredo v Madridu.

O naši skupini gotovo veste največ. Romuni so že na EP, nekaj možnosti pa ohranjajo Bolgari , ki imajo štiri točke manj od Nizozemske . Bolgarija mora premagati Romunijo doma in potem Slovenijo v Celju, ob tem pa upati, da bi jo Nizozemcem zagodli tako Luksemburžani, kot Belorusi. Malo verjetno torej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.