Šport > Nogomet
11 ogledov

Na zelenicah že velikani

schalke Žurnal24 main
Evropski nogometni klubi bodo nadaljevali s kvalifikacijami za uvrstitev v Ligo prvakov. Najbolj zanimiv dvoboj tretjega kola bo v Gelsenkirchnu, kjer bo Schalke gostil Altetico Madrid.
 

Liga prvakov, 3. predkolo

Sparta : Panathinaikos
Spartak : Dinamo Kijev
Brann : Marseille
Partizan : Fenerbahçe
Barcelona : Wisla
Juventus : Artmedia
Arsenal : Twente
Liverpool : Standard
Šahtjor : Galatasaray

Nocoj bodo znova oživeli nekateri evropski stadioni, Liga prvakov pa bo še pred tekmovanjem po skupinah ponudila nekaj kakovostnih dvobojev. Po opravljenem žrebu je največ zanimanja pritegnil par, ki ga sestavljata Atletico Madrid in Schalke. Ta bo danes v Gelsenkirchnu gostil Špance. Pri Schalkeju, ki se je v prejšnji sezoni prebil vse do četrtfinala najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, nad žrebom niso bili ravno navdušeni. "Dvoboj bo zelo težak, vendar ponuja lepo priložnost. Z zmago bi odlično krenili v sezono. Sem optimist," pred prvim sodnikovim žvižgom meni predsednik Schalkeja Josef Schnusenberg. Nemci tokrat ne bodo zaigrali v najmočnejši postavi, saj bosta zaradi poškodb manjkala odlični mladi vratar Manuel Neuner in branilec Nenad Krstajić, Brazilec Rafinha pa nastopa na OI. Atletico, ki v glavnem delu Lige prvakov ni igral že od sezone 1996/97, težav s poškodbami nima, vendar bi se moštvu lahko poznala neuigranost. Madridski klub je bil namreč v prestopnem roku eden od najaktivnejših v Evropi.

 
 

Dvoboj bo zelo težak, vendar ponuja lepo priložnost. Z zmago bi odlično krenili v sezono.

Josef Schnusenberg

 
V tretjem predkolu bodo zaigrali tudi nekateri izmed največjih evropskih klubov. Barcelona se bo tako pomerila z Wislo iz Krakova, Juventus s slovaško Artmedio, londonski Arsenal pa bo prvo tekmo odigral pri nizozemskem Twenteju. Zadnjega vodi nekdanji angleški selektor Steve McClaren. "Vsi verjamejo, da je Arsenal nepremagljiv, zato ne čutimo nobenega pritiska. Želim, da bi se predstavili v dobri luči, saj se proti takemu klubu ne igra vsak dan," je povedal 47-letni angleški trener. Od zanimivejših dvobojev si bodo ljubitelji nogometa lahko ogledali še tiste med Liverpoolom in Standardom, Šahtjorjem in zagrebškim Dinamom ter Galatasarayem in Steauo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.