Šport > Nogomet
73 ogledov

Na zelenici umrl še en zelo znan nogometaš

 Cheick Tiote EPA
Nekdanji nogometaš Newcastla Cheick Tiote se je zgrudil na treningu in umrl.

Cheick Tiote se je zaradi srčnega napada zgrudil na treningu kitajskega kluba Beijing Enterprises, kljub temu da so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico, pa mu niso mogli več pomagati.

Z veliko žalostjo potrjujem, da je Cheick Tiote umrl. Kaj več v tem trenutku ne moremo povedati, prosimo, da spoštujete privatnost njegove družine v teh težkih časih," je kasneje sporočil nogometašev zastopnik Emanuele Palladino.

Tiote se je kitajskemu klubu pridružil februarja, pred tem je šest sezon nosil dres angleškega Newcastla. Za svoj novi klub je nogometaš odigral 11 tekem. V preteklosti je nosil tudi drese Anderlechta, Rode in Twenteja.

Med tistimi, ki so se oglasili po njegovi smrti je tudi belgijski zvezdnik Vincent Kompany. "Sem brez besed in nepopisno žalosten. Cheick Tiote je bil eden najprijaznejših in na igrišču najtrših soigralcev, ki sem jih imel. Brat, počivaj v miru," je na twitterju zapisal kapetan Manchester Cityja.

Tiote je v dresu reprezentance Slonokoščene obale zbral 52 nastopov, zabil je en gol, s sloni pa je leta 2015 postal afriški prvak. Nastopil je tudi na svetovnih prvenstvih 2010 in 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.