Šport > Nogomet
7 ogledov

Nafta in Mura brez licence

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Na prvi stopnji Nogometna zveza Slovenije licence za nastopanje v prihodnji sezoni ni izdala le Muri 05 in Nafti. Oba prekmurska kluba imata možnost za pritožbo do 15. maja.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je opravila prve postopke licenciranja nogometnih klubov 1. SNL za naslednjo tekmovalno sezono 2012/13. Vloge za pridobitev licence je pravočasno vložilo vseh deset klubov, ki nastopajo v tej sezoni, za mednarodno licenco Evropske nogometne zveze (Uefe) pa ju od teh nista vložila Nafta Lendava in Triglav Kranj.

Na prvi stopnji je vloge obravnavala komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov, pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji pa je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS. Celje, Domžale, Hit Gorica, Luka Koper, Maribor, Olimpija Ljubljana in Rudar Velenje so dobili licence Uefe in 1. SNL, Triglav Kranj je dobil licenco 1. SNL, zavrnili pa so vlogi Mure 05 iz Murske Sobote za licenci Uefe in 1. SNL ter Nafte Lendava za 1. SNL.

Kluba, ki so jima na prvi stopnji vlogi za pridobitev licence zavrnili, imata do 15. maja možnost pritožbe na drugostopenjski organ, licenčna komisija za pritožbe pa bo o morebitnih pritožbah odločala do 31. maja, so sporočili iz NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.