Šport > Nogomet
26 ogledov

Nafta: ne črn, položaj je siv

Benko odhaja na Kitajsko. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Kot je za Žurnal24 potrdil predsednik Mirko Horvat, bo Nafta kljub vsem težavam zbrala potrebna sredstva za nadaljevanje sezone. Klubu pomaga tudi župan Lendave Anton Balažek.

Situacija je siva, ni pa tako črna, kot bi jo nekateri želeli predstaviti. Nogometnemu klubu smo, čeprav generalni sponzor ni v najboljšem položaju, zagotovili potrebna sredstva za nadaljevanje sezone,” je v četrtek za Žurnal24 povedal prvi človek Nafte Mirko Horvat in s tem zanikal črn scenarij, po katerem lendavski klub ne bi končal sezone. Znašel se je namreč v vse prej kot zavidljivi finančni godlji.

Dolgujejo štiri plače
Kot kaže, bodo nogometaši naslednji teden začeli priprave za drugi del sezone, še naprej pa bodo čakali na poplačilo dolgov. “Po mojem osebnem izračunu jim dolgujemo štiri plače,” je dejal Horvat in priznal, da so nogometaši z določenim izplačilom pogojevali začetek priprav.

Ker se tudi generalni pokrovitelj kluba, podjetje Nafta Lendava, d. o. o., utaplja v dolgovih, je prestrukturiranje financiranja nogometnega kluba logično. “Klub je bil preveč vezan na generalnega sponzorja. Vemo, da ta ne bo mogel več v teh okvirih podpirati nogometa v Lendavi. Nam pa je uspelo zagotoviti dodatne pokrovitelje, ki bodo prispevali del sredstev, ki so potrebna za prvoligaški nogomet v Lendavi,” je bil vendarle optimističen Horvat.

Za Vassiljeva 200.000
V Lendavi so veseli, da nadaljevanje sodelovanja s trenerjem Damirjem Robom ni vprašljivo; drugače pa je z najboljšim nogometašem Nafte Konstantinom Vassiljevom. Estonski reprezentant je že pred časom napovedal odhod iz kluba, v Lendavi pa naj bi po naših podatkih zanj zahtevali kar 200 tisoč evrov odškodnine.

Vpliv na pesimizem
Z vprašanjem o prihodnosti kluba smo se obrnili tudi na lendavskega župana Antona Balažka, ki nam je sporočil: “Nogometni prvoligaš je pomemben za širše okolje. Občina je sledila ambicijam kluba in podjetja Nafta ter zagotovila infrastrukturne pogoje na prvoligaški ravni. Škoda bi bilo zapraviti ves vloženi trud kluba. Neuspeh na področju nogometa bi še dodatno vplival na pomurski pesimizem,” je prepričan Balažek, ki je dodal, da je prihodnost kluba bržkone v polprofesionalizmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.