Šport > Nogomet
34 ogledov

Naftaši začeli s pripravami

Damir Rob je vodenje potapljajoče se lendavske barke prepustil Stanku Preradovič Žurnal24 main
Nogometaši lendavske Nafte so v ponedeljek le začeli priprave na spomladanski del v 1. slovenski nogometni ligi.

Te so se zaradi finančnih težav kluba, ki so pripeljale celo do razmišljanj o njegovem propadu, začele z dvotedensko zamudo.

Pred prvim uradnim treningom, ki se je začel ob 11. uri, je predsednik kluba Igor Magdič na novinarski konferenci med drugim predstavil prioritetne naloge kluba. Glavna med temi je deblokada računa, kar bi nadalje omogočalo normalno poslovanje in izpolnitev zahtev igralcev – v prvi vrsti poplačilo dolgov.

Podjetje Nafta naj bi se kot glavni pokrovitelj zadnjih let s svojim vložkom priključilo do konca leta, proračun kluba pa bo še za 15 odstotkov manjši in ne bo presegal več kot 700 tisoč evrov.

Strokovni štab je ostal v isti zasedbi, čeprav bo trener Damir Rob po lastni želji brezplačno opravljal tudi vlogo športnega direktorja. Rob je tudi predstavil načrt priprav, ki bodo v celoti potekale v domačem okolju.

Največ negotovosti je pri igralskem kadru. Odšli so Jože Benko, Leon Horvat, Konstantin Vasiljev, Rok Buzeti, Tomaž Murko, Marko Balažic, Peter Gerenčer in Aleš Čeh, pred odhodom je tudi Jernej Repina.

Na prvem treningu je bilo 14 nogometašev iz jesenskega dela, novi obrazi, s katerimi je sodelovanje načelno že dogovorjeno, pa so Nemanja Jozić (Rudar Velenje), nekdanji up Maribora Dejan Komljenovič in Luka Prašnikar, ki je nazadnje igral za Olimpijo. Najbrž se bodo ekipi, ki si želi predvsem ostati v ligi, pridružili tudi še nekateri mlajši igralci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.