Šport > Nogomet
15 ogledov

Nagnan iz Arsenala, zdaj za Anglijo

To je 28-letni Jay Bothroyd, ki je kot član Cardiffa prišel v reprezentanco. (Fo Žurnal24 main
V sredo bosta na prijateljski tekmi igrali Francija in Anglija. Dva dni prej je v središču pozornosti 28-letni debitant v četi Fabia Capella, Jay Bothroyd. Pred 10 leti je treniral z Arsenalom, danes je v drugi ligi.
Nova poškodba je doletela Fernanda Torresa. Ravno se je član Liverpoola vrnil v pravo formo, pa je ob porazu proti Stoku (v soboto z 0:2) staknil poškodbo gležnja. Vseeno se je priključil španski reprezentanci,
ki v sredo igra s Portugalsko. Zaigral najbrž ne bo in to bo nova priložnost za Fernanda Llorenteja, ki je na vsega 12 tekmah dal že sedem golov. Zaradi poškodbe med Španci
ne bo niti Juana Mate.

Največji razočaranji letošnjega svetovnega nogometna prvenstva sta bili reprezentanci Anglije in Francije. Na zadnji tekmi koledarskega leta 2010 bodo oboji iskali obliž za na rane, pa čeprav bo šlo le za prijateljsko tekmo. A težko ga bodo oboji dobili, saj v sredo na Wembleyju v Londonu reprezentanci igrata med sabo.

20-letniki za Anglijo
Novi selektor Francije Laurent Blanc je po sramotni igri iz Južne Afrike postavil nove temelje in to uspešno, saj so na prvih štirih tekmah kvalifikacij za Euro 2012 dosegli tri zmage in le en poraz. Še nekoliko bolje je šlo Angležem Fabia Capella, ki so ob treh zmagah dobili še točko za remi. Če imajo Francozi že ogrodje nove ekipe, jo Angleži še iščejo – predvsem zaradi poškodb in nerazpoloženih napadalcev. Wayne Rooney, Jermaine Defoe, Darren Bent in Bobby Zamora so odpovedali udeležbo in tako so v angleški reprezentanci štirje novinci, od tega trije štejejo le 20 let: napadalec Andy Carroll (Newcastle United), branilec Chris Smalling (Manchester United) in vezist Jordan Henderson (Sunderland).

Iz druge lige v reprezentanco
In kdo je četrti? 28-letni Jay Bothroyd. Niste še nikoli slišali zanj? Gre za najboljšega strelca drugoligaškega Championshipa. Za Cardiff City je letos dal že 15 zadetkov. Gre za otroka Arsenela, ki pa je moral topničarje pred desetimi leti neslavno zapustiti (ko je bil na eni od tekem zamenjan, je slekel dres in ga besno vrgel na tla). "Ko sem bil mlad, sem naredil veliko napako. Iz tistega sem se poskušal nekaj naučiti. Arsenal je velik klub z izjemnim trenerjem. Počilo mi je srce, ko sem ga moral zapustiti. Sledila je dolga pot nazaj in zdaj čutim, da sem končno na pravi poti," je v ponedeljek pripovedoval Bothroyd.

Ko se srečaš z igralci, kot sta Steven Gerrard in Rio Ferdinand, se moraš dokazati, pokazati svojo vrednost. To je bil čudovit trening. Če bom dobil priložnost, da v sredo zaigram, bo to zame krasen dan.
Jay Bothroyd

Bothroyd ni prvi iz druge lige, ki je bil vpoklican v člansko reprezentanco, nazadnje je ta čast doletela Davida Nugenta (leta 2007). "Logično je, da je presenetljivo, da je v reprezentanci nekdo iz druge lige, a sam sem v sedmih nebesih. To je najlepši dan moje kariere. Na začetku sezone nisem razmišljal o tem, želel sem le dosegati gole. Že trening s temi igralci svetovnega slovesa je bil nekaj posebnega." Bothroyd je ob tem dejal, da je v Championshipu še kar nekaj nogometašev, ki bi lahko igrali za reprezentanco. "Andy Carroll je bil tam še pred šestimi meseci. Tudi mi smo sposobni igrati na tako visokem nivoju."

Najtežja tekma
"To bo naša najtežja tekma po mundialu. Videl sem ekipo Francije in je njihova najboljša možna," je na ponedeljkovi novinarski konferenci razlagal Capello. O svojih mladeničih pa povedal: "Z njimi je treba biti previden. Če bi igrali slabo, bi jim to lahko škodilo. Če pa bi bili dobri, bi dalo to elana celotni ekipi. V ekipo jih je treba dati skupaj z veliko izkušenimi igralci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.