Šport > Nogomet
17 ogledov

"Nagrada" za Domenecha: 975.000 evrov

Henry in Domenech si po ponedeljkovi tekmi nista izmenjala pogleda. (Foto: Reute Žurnal24 main
Predsednik francoske nogometne zveze Nöel Le Graët je pred dnevi oznanil, da bo nekdanji selektor galskih petelinov Raymond Domenech, ki se je neslavno proslavil na SP v JAR, dobil 975.000 evrov odpravnine. V četrtek je to postalo tudi uradno.

Domenech – leta 2006 je reprezentanco Francije popeljal v finale SP v Nemčiji – se z delom v francoski reprezentanci v zadnjih letih ne more ravno pohvaliti, še več: klima v reprezentanci je bila slaba, nogometaši nemotivirani, posledica pa mizerne predstave na SP v Južnoafriški republiki lani, ko se takšna nogometna velesila, kot je Francija, ni prebila iz skupinskega dela, osvojila je pa vsega točko v skupini A. Domenech je sicer zaradi prisilnega predčasnega odhoda z mesta selektorja francoske reprezentance zahteval kar 2,9 milijona evrov, na koncu pa sta se obe strani pogodili za bistveno manjši, a še vedno zajeten kupček denarja, 975 tisoč evrov. Ta znesek je v četrtek potrdil tudi izvršni odbor francoske nogometne zveze.

Mnogi funkcionarji znotraj francoske nogometne zveze se z zneskom, ki ga bo dobil Domenech, ne strinjajo, saj so mnenja, da bi nekdanji francoski selektor na sodišču iztržil največ kakšnih 500 tisoč evrov, piše španski portal as.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.