Šport > Nogomet
31 ogledov

Naj enajsterica letošnje Lige prvakov

Arjen Robben je pri Bayernu na novo zaživel. (Foto: Reuters)
1/12
Žurnal24 main
Poglejmo najboljšo enajsterico Lige prvakov po izboru Žurnala24. Se strinjate? Svoje predloge pustite med komentarji.

Vratar: Hans-Jörg Butt (Bayern München)
Sprva mišljen zgolj kot menjava mlademu Michaelu Rensingu se je Hans-Jörg Butt z nekaj izvrstnimi predstavami v letošnji sezoni "zacementiral" med vratnicama Bayerna. Vzpon Bavarcev se je začel ravno z njegovo enajstmetrovko proti Juventusu, od takrat pa se Münchenčani niso več ozirali nazaj.

Desni bočni branilec: Maicon (Inter)
Že nekaj časa naj bi bil Brazilec Maicon najboljši branilec na desnem boku, svoj monopol pa je potrdil v neposrednem dvoboju z rojakom Danielom Alvesom (Barcelona), ki ga je zasenčil na obeh tekmah. Fizična moč in tehnična dovršenost sta bili tudi letos dobitni kombinaciji, ki ju je Maicon začinil tudi z nekaj fantastičnimi zadetki.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Osrednji branilec: Martin Demichelis (Bayern München)
Če ga je še sredi sezone dajalo domotožje, je Martin Demichelis po januarju spet našel svoj nogometni smisel, s katerim je Bayern začel evropski pohod. Še v lanski sezoni sta bila skupaj z Danielom van Buytnom sinonim za "švicarski sir", kar letos ne bi moglo biti bolj daleč od resnice.

Osrednji branilec: Lucio (Inter)
Brezkompromisni Lucio se je po prihodu k Interju na novo rodil in skupaj z Walterjem Samuelom v osrčju obrambe Nerazzurrov predstavljal redko prebojni zid. V finalu se bo udaril z nekdanjim klubom Bayernom Münchnom, ki se ga je, kot vse kaže, veliko prelahko odpovedal.

Levi bočni branilec: Aly Cissokho (Lyon)
Tragično propadli prestop k AC Milanu zaradi težav z zobmi je Aly Cissokho prebrodil na najboljši možni način - s še boljšimi igrami. Lyon je za razliko od Rossonerov sprejel tveganje in zdi se, da je bilo 15 milijonov evrov res kakovostno zapravljenih, saj je "leteči" branilec zasenčil mnoge bolj znane kolege na tem položaju.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zadnji vezist: Esteban Cambiasso (Inter)
Malokdo bolje pooseblja projekt Joséja Mourinha pri Interju, kot ravno Argentinec Esteban Cambiasso. Že mnogokrat odpisani vezist je podobno kot polovica Interjeve ekipe v letošnji sezoni doživel preporod in v velikem slogu "nadleguje" napadalce in veziste, ki se mu postavijo po robu. Škoda le, da podobnega mnenja ni selektor Diego Armando Maradona, ki ga ne misli vzeti s seboj v JAR ...

Osrednji vezist: Xavi Hernandez (Barcelona)
Nova maestralna sezona je Xavija Hernandeza utrdila na večni lestvici najboljših vezistov vseh časov. "Banka" je postala praktično že sinonim za njegovo barantanje z žogo, saj okroglo usnje redkokdaj najde koga drugega, kot soigralca v lepi priložnosti. Gonilna sila Barcelone in španske reprezentance na sredini igrišča, si mesto zasluži v vsaki ekipi, kjerkoli in kadarkoli.

Osrednji vezist: Wesley Sneijder (Inter)
Kako zelo je lahko žal Realu Madridu! Wesley Sneijder se je skupaj z Arjenom Robbnom (nekaj vrstic nižje) iz nezaželenega spremenil v še kako zaželenega in z nekaj mojstrskimi predstavami tlakoval pot Interja v madridski finale. Klubska politika belega baleta - zatisni si oči!

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Desni bočni: Lionel Messi (Barcelona)
Aktualni najboljši nogometaš sveta se je po masakru nad Arsenalom in kar štirim zadetkom nevarno približal nazivu "najboljši vseh časov". Osem golov na desetih tekmah je le številka, njegove nezaustavljive in dih jemajoče predstave pa so šokirale nogometni svet v letošnji sezoni. Daleč pred vsemi.

Levi bočni: Arjen Robben (Bayern München)
Kdo je Franck Ribery? Navijači Bayerna so kaj hitro pozabili na nedotakljivega Francoza, takoj ko so videli česa vse je sposoben neverjetni Nizozemec Arjen Robben. Strelec praktično vsakega odločilnega gola za Bavarce v letošnji sezoni LP igra v življenjski formi.

Napadalec: Wayne Rooney (Manchester United)
Vprašanje je, kako bi se končal obračun Manchestra Uniteda in Bayerna, če bi gleženj do tedaj nezaustavljivega Wayna Rooneyja zdržal vseh 180 minut. Anglež je v letošnji sezoni dokončno dozorel, toda rdeči vragi niso zmogli nadomestiti njegove odsotnosti - njegova pomembnost v igri Uniteda je res neverjetna, tako v napadu, kot v obrambi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.