Šport > Nogomet
9 ogledov

Naj ostane ali gre?

ronaldinho_main_afp Žurnal24 main
Brazilski nogometni umetnik Ronaldo de Assis Moreira, bolj znan pod vzdevkom Ronaldinho, bi dres Barcelone v zimskem prestopnem roku utegnil zamenjati za modro majico londonskega Chelseaja.
 

Ronaldinho v sezoni 07/08

Španska liga: 9 nastopov in 5 zadetkov
Liga prvakov: 3 nastopi, brez zadetka

V igri Chelsea in Milan
Po poročanju španskega športnega dnevnika Marce naj bi Ronaldinho že sprejel megaponudbo ruskega milijarderja Romana Abramoviča, ki je za prestop brazilskega asa v Chelsea pripravljen odšteti 10 milijonov evrov na sezono.
"Če ga v Barceloni ne potrebujejo več, naj ga pustijo oditi. Klubu ne bo treba odšteti niti evra, da bi odšel. To bo naredil zastonj," je pred dnevi proti vodstvu katalonskega giganta pljunil igralčev brat in hkrati menedžer Roberto Assis ter tako že nakazal recept, po katerem bi brazilska desetka pozimi utegnila zapustiti Barcelono. V skladu s statusno-prestopnimi pravili Fife in 17. členom pravilnika iz leta 2005 lahko igralec enostransko in brez utemeljenega razloga razdre pogodbo po treh letih igranja za isti klub. Ronaldinho, ki je član Barcelone od leta 2003, bi moral svojo namero Barceloni sporočiti v petnajstih dneh od zadnje tekme, ki jo bo odigral za Katalonce, njegov novi klub pa ne bo smel biti član elitne španske lige. Novi klub in igralec (v dogovoru) bi Barceloni morala izplačati pravično kompenzacijo, ki pa bi po ocenah strokovnjakov znašala le približno deset odstotkov od 80 milijonov evrov težke vsote, ki jo Barcelona zahteva za svojega prvega zvezdnika. Na višino kompenzacije vpliva kar nekaj parametrov, med drugim tudi plači v starem in novem klubu. Abramovič bi z veseljem izplačal tudi višjo vsoto, najbogatejši Italijan Silvio Berlusconi pa bi za "edinega igralca na svetu, za katerega bi počel neumnosti", prav tako plačal zajeten kupček denarja.

Roberto Assis je včeraj že dopotoval v Barcelono, a je novinarje odganjal z odgovorom, da je k bratu prišel le na obisk. "Ponudbe za mojega brata lahko sprejema le Barcelona. Vprašajte klub, če je kaj na tem. Prišel sem le na obisk, ne na pogajanja. Chelsea? V nogometu se stvari hitro dogajajo in spreminjajo," je sklenil starejši izmed bratov.

Bi se po ostrih kritikah javnosti in Johana Cruyffa zaradi lahkoživega Ronaldinhovega življenskega sloga in slabih iger brazilski umetnik utegnil naveličati Nou Campa?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.